27.05.2009   64 kommenttia Kategoria: Kevyet herkut,  Voileipäkakut

Kevyt kalkkunavoileipäkakku


kalkkunavoileipakakku1kalkkunavoileipakakku2kalkkunavoileipakakku3

Voileipäkakut mielletään usein kaloripommeiksi, mutta tämän juhlapöydän suolaisen komistuksen voi valmistaa myös kevyemmin. Tämä ohje on pienin muutoksin sovellettu HyväTerveys -lehdessä olleesta reseptistä. Muistathan, että voileipäkakut voi ja kannattaa täyttää jo edellispäivänä!

16 hengelle

Kasvis-kalkkunavoileipäkakku

Leipäkerrokset:
24 isoa viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää

Täyte:
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
¾ dl ruohosipulisilppua
1 pieni tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g valkosipulituorejuustoa (2 %)
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
100 g maitorahkaa

Kostutus:
2 dl maitoa
2 ½ tl kasvisfondia

Kuorrutus:
100 g maitorahkaa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
½ dl kevyt-majoneesia

Koristelu:
2 tomaattia
150 g kalkkunaleikettä
terttu vihreitä viinirypäleitä
persiljaa


Leikkaa kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Sekoita kostuke maidosta ja kasvisfondista.

Aseta tarjoilulautaselle kuusi (2 x 3) leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa myös kakun päällinen.

Suojaa kakun pinta foliolla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Tasoita kuorrutteella ensin kakun reunat ja levitä jäljelle jäävä osa kakun päällisosaan.

Koristele tomaattiruusulla, puolikkaista kalkkunaviipaleista pyöritetyillä ruusukkeilla, halkaistuilla viinirypäleillä ja persiljalla. Tomaattiruusut teet kuorimalla tomaatin omenan tapaan ja kierittämällä syntynyttä pitkää nauhaa akselinsa ympäri isoksi ruusukkeeksi.

kalkkunavoileipakakku_1 kalkkunavoileipakakku_2
kalkkunavoileipakakku_3 kalkkunavoileipakakku_4
kalkkunavoileipakakku_5 kalkkunavoileipakakku_6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
52 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit