10.06.2015   54 kommenttia Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Kesä,  Leivokset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Keskikesän salmiakkileivokset


juhannuksen-salmiakkileivokset

juhannuksen-salmiakkileivokset-2

Suomen kesä ja salmiakki – mikä ihana yhdistelmä! Toukokuussa julkaistu salmiakin makuinen seeprakakku sai salmiakin ystävät liikkeelle ja apteekit tyhjenivät salmiakkipulloista. Ne, jotka onnistuivat saamaan omansa, miettivät ehkä jatkoideoita mixerin hyödyntämiseen. Näitä leivoksia suosittelen kaikille, jotka tykkäävät ylipäätään mustista karkeista. Siis myös sinulle, joka tunnustaudut enemmän lakritsin kannattajaksi. Kinuskikissan Facebook-sivuilla kommentoitiin, että salmiakki ja valkosuklaa on hyvä yhdistelmä. Jokin tosiaan tekee tästä parivaljakosta voittamattoman! Koristelu on saanut inspiraation Suomen luonnosta, meidän kansallispuustamme koivusta.

20 kappaletta

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 ½ dl Apteekin salmiakki -mixeriä
150 g voita
2 dl tomusokeria
1 dl vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band tai Ekströms)

Kuorrute:
125 g voita tai margariinia
¾ dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata

Koristelu:
25 g tummaa suklaata
2 tl Apteekin salmiakki -mixeriä


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.

Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen tai lastalla levittäen pellille leivinpaperin päälle 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi.

salmiakkileivokset-vaihe

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, voi ja tomusokeri. Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Sekoita vispilällä joukkoon vaniljakastikejauhe.

salmiakkileivokset-vaihe-2 salmiakkileivokset-vaihe-3

Jäähdytä sekoitellen hetken aikaa, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Levitä pohjan päälle. Nosta kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.

salmiakkileivokset-vaihe-4 salmiakkileivokset-vaihe-5

Mittaa kuorrutteen voi ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Lisää kattilaan valkosuklaa paloina ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute vaikuttaa vielä hyvin löysältä, anna sen jäähtyä hetki. Levitä pohjan päälle. Anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa.

salmiakkileivokset-vaihe-6 salmiakkileivokset-vaihe-7

Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasulan joukkoon salmiakkimixeri. Laita pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota koivun kaarnaa muistuttavia kuvioita kuorrutteen pinnalle.

salmiakkileivokset-vaihe-8 salmiakkileivokset-vaihe-9

Leikkaa levy neliöiksi. Säilytä leivokset kylmässä.

salmiakkileivokset-vaihe-10

Yhteistyössä Haganol

kauppa-banner

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
50 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat