27.06.2016   13 kommenttia Kategoria: Muuta makeaa,  Täytteet,  Yhteistyöreseptit

Kesän hillotrio


hillot-4

Kesän tuoreet raaka-aineet sopivat käytettäviksi monella tavalla niin tuoreena kuin säilöttynä. Perinteinen mansikkahillo on varma valinta esimerkiksi lettujen kanssa, mutta hillon voi kiehauttaa myös esimerkiksi porkkanasta, raparperista tai kookoksesta. Hauskan kerroshillon saat yhdistämällä samaan purkkiin useampaa eri hilloa. Näyttävä hilloduo on myös oivallinen tuliaisvieminen. Hillojen keittelyssä avainasemassa on säilyvyyden takaava hillosokeri. Löydät sen hyödyntämisestä lisätietoa Dansukkerin sivuilta. Kurkkaa reseptejä myös Blogiringin hilloaiheiselta kampanjasivulta.

Porkkanahillo

hillot

n. 4 dl valmista hilloa

Ainekset:

250 g porkkanoita
250 g aprikooseja
½ dl sitruunamehua
1 ¾ dl Dansukker Hillosokeria

Kuori porkkanat (uusista porkkanoista riittää kuoren kevyt rapsutus). Leikkaa porkkanat paloiksi. Laita kattilaan ja lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät.

hillot-vaihe hillot-vaihe-2

Keitä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet sen verran, että ne ovat soseutettavissa. Kaada vesi pois.

Halkaise aprikoosit leikkaamalla veitsellä sisällä olevaan kiveen saakka. Poista kivet ja laita puolikkaat kattilaan.

hillot-vaihe-3 hillot-vaihe-4

Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehu ja hillosokeri.

hillot-vaihe-5 hillot-vaihe-6

Jatka keittämistä sekoitellen 5-10 minuuttia, kunnes seos on sopivan paksuista. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Mummon mansikkahillo

hillot-2

n. 1 l valmista hilloa

Ainekset:

1 kg (2 litraa) mansikoita
1 vaniljatanko
½ dl sitruunamehua
500 g Dansukker Hillosokeria

Leikkaa mansikat paloiksi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet. Laita mansikat, vaniljansiemenet, sitruunamehu ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia. Sekoittele välillä. Kuori pintaan muodostuvaa vaahtoa reikäkauhalla. Hillo on tässä vaiheessa juoksevaa, mutta anna sen jäähtyä kylmässä vesihauteessa puolesta tunnista tuntiin, jotta rakenne jähmettyy. Säilö puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.

hillot-vaihe-7 hillot-vaihe-8

Kerroshillo

hillot-3

Huom! Käytä kookoshilloon nimenomaan hillo-marmeladisokeria. Vain sen avulla saat riittävän jämäkän rakenteen.

1 l valmista kerroshilloa

Raparperihillo:

500 g raparperia
2 ½ dl Dansukker Hillosokeria
1 kanelitanko
(1 tl raastettua inkivääriä)

Kookoshillo:
2 limen mehu (n. 4 rkl)
½ dl vettä
4 dl kookoskermaa
2 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kattilaan hillosokerin, kanelitangon ja halutessasi inkiväärin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Poista kanelitanko. Anna jäähtyä ennen purkittamista.

Purista limemehu. Laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä hilloa kylmässä vesihauteessa aluksi tiheästi sekoitellen, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kun kookoshillo on jäähtynyt paksummaksi, voit säilöä sen laittamalla purkkiin vuorotellen raparperi- ja kookoskerroksia.

hillot-vaihe-9 hillot-vaihe-10

Yhteistyössä Suomen Sokeri

blogirinki_logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
31 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100