Kategoria: Kesä,  Suolaiset piirakat 25.08.2012   14 kommenttia

Kesäkurpitsa-purjopiirakka


Pohja:
150 g suolakeksejä (esim. Tuc)
50 g voita tai margariinia
¾ dl kermaa

Täyte:
1 (n. 400 g) kesäkurpitsa
1 purjo
3 dl parmesaaniraastetta
150 g ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
½ dl pinjansiemeniä


Hienonna suolakeksit tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon keksimurska ja kerma. Painele seos voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa kesäkurpitsa ja purjo ohuiksi siivuiksi. Kesäkurpitsasiivujen sopiva paksuus on 3-5 mm.

Raasta parmesaani. Sekoita keskenään parmesaaniraaste, ranskankerma, ruokakerma, munat, suola ja pippuri.

Levitä puolet kesäkurpitsasiivuista ja kaikki purjosiivut pohjan päälle. Kaada päälle parmesaanitäyte.

Asettele täytteen pinnalle loput kesäkurpitsat ja ripottele päälle pinjansiemenet.

Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

9 arvostelua, keskiarvo 4,00 tassua
Loading ... Loading ...