25.08.2012   14 kommenttia Kategoria: Kesä,  Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

Kesäkurpitsa-purjopiirakka


Kesäkurpitsapiirakka

Pohja:
150 g suolakeksejä (esim. Tuc)
50 g voita tai margariinia
¾ dl kermaa

Täyte:
1 (n. 400 g) kesäkurpitsa
1 purjo
3 dl parmesaaniraastetta
150 g ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
½ dl pinjansiemeniä


Hienonna suolakeksit tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon keksimurska ja kerma. Painele seos voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Leikkaa kesäkurpitsa ja purjo ohuiksi siivuiksi. Kesäkurpitsasiivujen sopiva paksuus on 3 – 5 mm.

Raasta parmesaani. Sekoita keskenään parmesaaniraaste, ranskankerma, ruokakerma, munat, suola ja pippuri.

Levitä puolet kesäkurpitsasiivuista ja kaikki purjosiivut pohjan päälle. Kaada päälle parmesaanitäyte.

Asettele täytteen pinnalle loput kesäkurpitsat ja ripottele päälle pinjansiemenet.

Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
10 tassutusta
Loading...