25.08.2012   14 kommenttia Kategoria: Kesä,  Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

Kesäkurpitsa-purjopiirakka


Kesäkurpitsapiirakka

Pohja:
150 g suolakeksejä (esim. Tuc)
50 g voita tai margariinia
¾ dl kermaa

Täyte:
1 (n. 400 g) kesäkurpitsa
1 purjo
3 dl parmesaaniraastetta
150 g ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
½ dl pinjansiemeniä


Hienonna suolakeksit tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon keksimurska ja kerma. Painele seos voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Leikkaa kesäkurpitsa ja purjo ohuiksi siivuiksi. Kesäkurpitsasiivujen sopiva paksuus on 3 – 5 mm.

Raasta parmesaani. Sekoita keskenään parmesaaniraaste, ranskankerma, ruokakerma, munat, suola ja pippuri.

Levitä puolet kesäkurpitsasiivuista ja kaikki purjosiivut pohjan päälle. Kaada päälle parmesaanitäyte.

Asettele täytteen pinnalle loput kesäkurpitsat ja ripottele päälle pinjansiemenet.

Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Lomalompsaus
    Satsi: Itse asiassa, täytyy tunnustaa etten minäkään tiedä wilhelmiinasta.
  • Esittely ja yhteystiedot
    Casio: Hei! Söin Espresso Housessa aivan taivaallista mini-brownieta, jonka pohja oli todella tiivis, rasvainen ja makea. Ei ollenkaan sellainen suklaasokerikakkupohjan tyyppinen…
  • Lomalompsaus
    soja: nami mitä herkkua tämäkin varmasti on =) Mutta apua, minä en tiedä millaisia nuo Wilhelmiina keksit on?
  • Red velvet -kakkupohja
    Kinuskikissa: Huomioksi, että resepti on muuttunut matkan varrella enkä ole ihan varma, mikä on etikan merkitys tässä uudessa versiossa. En voi…
  • Hamppunäkkäri ja ketunleipätuorejuusto
    Kinuskikissa: Hannele: tämä oli kyllä rapeaa samantien. Tosiaan erinomaista snacksinä!
  • Lomalompsaus
    Kinuskikissa: Miukku: kyllä, tämä on tosiaan myös oivallinen retkikakku, hyvä kun toit esiin! mari-johanna: arvioisin, että tämä voisi…
  • Red velvet -kakkupohja
    Kinuskiemo: Amina Taimouri: mari-johanna jo sinulle vastasikin ja löysi myös aiemman Kinuskikissan kommentin. Etikasta vielä, että etikkana voi käyttää myös omenviinietikkaa…
  • Hamppunäkkäri ja ketunleipätuorejuusto
    Hannele Heikkinen: Näyttääpä herkulliselta. Ajattelin tehdä illanistujaisiin naposteltavaksi sipsien sijaan. Pitäisikö näkkärin antaa "kuivua"jonkin aikaa että siitä tulee rapeaa. Olen kokeillut…
  • Red velvet -kakkupohja
    mari-johanna: Amina: Anteeksi Amina, nimesi lipsahti väärin edelliseen viestiin.... :)

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
valio-tammikuu
kinuskikissa-puoti2
SAMkevät