27.11.2007   24 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivät, sämpylät ja rieskat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Pähkinätön

Kaura-piimärieska


rieskat2.JPG

Tämä rieska sai sen verran kiitosta vierailta, että täytyypä laittaa ohje tänne blogiinkin. Nopea ja helppo valmistaa. Itselleni kävi niin, että kananmunat riittivät vain osaan taikinasta. Tulipahan testattua, että taikinan pakastus onnistuu hyvin ennen kananmunien ja jauhoseoksen lisäämistä. Uskoisin, että taikinan voisi tehdä ihan valmiiksikin asti pakkaseen ja ottaa sulamaan tarjoilupäivänä. Paistaminen kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua, sillä lämpimänä rieska on parhaimmillaan.

Kuituisat rieskat

Taikina:
2 dl (Nallen) kaura- tai kaura&ruis-hiutaleita
4 dl maitoa
3 dl piimää
1 ½ tl suolaa
3 munaa
8 dl hiivaleipävehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta


Mittaa kaurahiutaleet ja maito mikron kestävään kulhoon ja kuumenna kerran välillä sekoittaen 7 minuuttia (600 W). Lisää joukkoon piimä, suola ja munat. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää nopeasti sekoittaen taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle pellille isoksi pyöreäksi rieskaksi. Saat taikinasta kaksi pellillistä. Pistele haarukalla ja paista 250 asteessa 10-15 min. Tarjoa lämpimänä voin kera.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
32 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100