05.09.2016   1 kommentti Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Leivokset,  Muuta makeaa,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Kaura-omenadonitsit


omenadonitsit

Omena-kaurpaistos on perinteinen ja takuuvarmasti toimiva jälkiruoka. Tänä vuonna omenasato on erittäin runsas ja siitä riittää tuttujen suosikkien lisäksi monenlaisiin kokeiluihin. Tämä tarjoiluidea on yhtä helppo kuin kaurainen esikuvansa, mutta paistotapa on erilainen. Kun omenat siivuttaa kannasta alkaen, tulee viipaleille donitsimainen muoto. Välissä on herkullinen kerros kauraseosta ja pinnalla kanelia. Tarjoile jälkiruokana, leivoksina tai vaikka makeana eväsherkkuna.

Vinkki: Jos haluat reseptistä gluteenittoman, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita tai niiden sijaan esimerkiksi tattarihiutaleita. Vaihda maidottomaan versioon voin tilalle maidoton margariini.

16 kappaletta

Ainekset:
4 isoa omenaa
100 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
3 ½ dl kaurahiutaleita
sokeria
kanelia


Poista omenoista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi niin, että reikäosa tulee keskelle.

Sulata voi kattilassa. Sekoita voisulan joukkoon fariinisokeri ja kaurahiutaleet.

Laita omenaviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele päälle kauraseosta. Tee keskelle sormella aukko. Laita päälle toinen viipale. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön/kastikkeen kera.

omenadonitsit-vaihe omenadonitsit-vaihe-2
omenadonitsit-vaihe-3 omenadonitsit-vaihe-4

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
48 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu