06.11.2015   11 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut,  Lapset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Pähkinätön

Karkeilla kuorrutettu sektorikakku


sektorikakku

Mistähän leikkaisi? Tästä kakusta jokainen löytää suosikkinsa! Sektorikakun idea on jakaa kakun pinta osioihin, jotka täytetään erilaisilla mauilla: käytä karkkeja, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä… lastenkakkuun sopivat makeiset ja joulukakkuun mantelit, rusinat, suklaat, luumut, puolukat… Jos kakku muodostuu marjasektoreista, saa pintaan lisää juhlavuutta hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä. Tässä esimerkkikakussa idea on viety niin pitkälle, että jokainen sektori on eri makuinen. Yhtä hyvin voit valita kaksi makua, jotka toistuvat sektoreissa vuoron perään.

Vanilja-valkosuklaakakku karkkikuorrutteella

Vinkki: Jos kakun tulee olla gluteeniton, käytä gluteenittomia piparkakkuja ja huomioi, että monet makeisetkin sisältävät gluteenia.

Pohja:
300 g piparkakkuja
125 g voita tai margariinia

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
500 g vaniljavanukasta
250 g valkosuklaata
¾ dl vettä

Kuorrute:

suklaarusinoita
minivaahtokarkkeja
irtomakeisia
Omar-karkkeja paloina
nougat’ta paloina


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa myös sisäreuna leivinpaperisuikaleilla, jotta kakku on helpompi irrottaa vuoasta.

sektorikakku-vaihe

Murskaa piparkakut tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lähes vuoan yläreunaan saakka.

sektorikakku-vaihe-2 sektorikakku-vaihe-3

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula täytevaahtoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivatevesi ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytteeseen.

sektorikakku-vaihe-4 sektorikakku-vaihe-5

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

sektorikakku-vaihe-6 sektorikakku-vaihe-8

Jaa kakku sektoreihin vetämällä veitsellä kevyet viillot täytteen pintaan. Peitä sektorit kuorruteaineksilla.

sektorikakku-vaihe-9

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä ilmestyvässä Kinuskikissan leivontakoulussa marraskuun 2014 numerossa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
45 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan mansikkareseptit



Nämä ja muut mansikkakakut löydät kategorioista täytekakut ja hyydykekakut.

Toivepuodin heinäkuun arvonta!



Arvontapalkintoina heinäkuussa kirsikan makuinen aromi ja kukkapursotussetti.

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat