06.11.2015   11 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut,  Lapset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Pähkinätön

Karkeilla kuorrutettu sektorikakku


sektorikakku

Mistähän leikkaisi? Tästä kakusta jokainen löytää suosikkinsa! Sektorikakun idea on jakaa kakun pinta osioihin, jotka täytetään erilaisilla mauilla: käytä karkkeja, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä… lastenkakkuun sopivat makeiset ja joulukakkuun mantelit, rusinat, suklaat, luumut, puolukat… Jos kakku muodostuu marjasektoreista, saa pintaan lisää juhlavuutta hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä. Tässä esimerkkikakussa idea on viety niin pitkälle, että jokainen sektori on eri makuinen. Yhtä hyvin voit valita kaksi makua, jotka toistuvat sektoreissa vuoron perään.

Vanilja-valkosuklaakakku karkkikuorrutteella

Vinkki: Jos kakun tulee olla gluteeniton, käytä gluteenittomia piparkakkuja ja huomioi, että monet makeisetkin sisältävät gluteenia.

Pohja:
300 g piparkakkuja
125 g voita tai margariinia

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
500 g vaniljavanukasta
250 g valkosuklaata
¾ dl vettä

Kuorrute:

suklaarusinoita
minivaahtokarkkeja
irtomakeisia
Omar-karkkeja paloina
nougat’ta paloina


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa myös sisäreuna leivinpaperisuikaleilla, jotta kakku on helpompi irrottaa vuoasta.

sektorikakku-vaihe

Murskaa piparkakut tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lähes vuoan yläreunaan saakka.

sektorikakku-vaihe-2 sektorikakku-vaihe-3

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula täytevaahtoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivatevesi ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytteeseen.

sektorikakku-vaihe-4 sektorikakku-vaihe-5

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

sektorikakku-vaihe-6 sektorikakku-vaihe-8

Jaa kakku sektoreihin vetämällä veitsellä kevyet viillot täytteen pintaan. Peitä sektorit kuorruteaineksilla.

sektorikakku-vaihe-9

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä ilmestyvässä Kinuskikissan leivontakoulussa marraskuun 2014 numerossa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
50 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 16

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit