01.06.2015   4 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kardemummapullat


kardemummapullat

Kardemumma on pieni mutta olennainen ainesosa, joka tekee pullasta pullan. Kevättalvella Tukholman reissulla näin erään kahvilan myyntipisteessä kardemummapullia. Pullia ei ehditty maistella, mutta idea jäi kytemään. Kardemumman superfanina käytän sitä muutoinkin paljon sekä taikinassa että usein kanelin lisänä täytteessä. Nyt kardemumma syrjäytti täytteestä kanelin ja sai seurakseen mantelin ja tumman muscovadosokerin. Muscovadon tilalla voi käyttää myös fariinisokeria.

24 kappaletta

Taikina:
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
7 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
75 g pehmeää voita
¾ dl muscovadosokeria
2 rkl jauhettua kardemummaa
2 rkl vaniljasokeria
2 dl mantelijauhetta

Pinnalle:
1 muna
raesokeria
kardemummaa


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Sulata täytteen voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita joukkoon loput täyteainekset.

Jaa taikina kahteen osaan tai jos pöytätilaa on riittävästi, kauli koko taikina kerralla ohueksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle täytettä. Kieritä rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa rullasta vuorotellen oikealle ja vasemmalle viistoja paloja. Käännä palat niin, että kapeampi puoli on ylöspäin. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Paina keskeltä kahdella sormella pohjaan saakka, jotta leikkuupinta pullistuu ulospäin.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja kardemummaa.

Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 12–15 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
21 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100