01.06.2015   4 kommenttia Kategoria: Pullat ja munkit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kardemummapullat


kardemummapullat

Kardemumma on pieni mutta olennainen ainesosa, joka tekee pullasta pullan. Kevättalvella Tukholman reissulla näin erään kahvilan myyntipisteessä kardemummapullia. Pullia ei ehditty maistella, mutta idea jäi kytemään. Kardemumman superfanina käytän sitä muutoinkin paljon sekä taikinassa että usein kanelin lisänä täytteessä. Nyt kardemumma syrjäytti täytteestä kanelin ja sai seurakseen mantelin ja tumman muscovadosokerin. Muscovadon tilalla voi käyttää myös fariinisokeria.

24 kappaletta

Taikina:
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
7 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
75 g pehmeää voita
¾ dl muscovadosokeria
2 rkl jauhettua kardemummaa
2 rkl vaniljasokeria
2 dl mantelijauhetta

Pinnalle:
1 muna
raesokeria
kardemummaa


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Sulata täytteen voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita joukkoon loput täyteainekset.

Jaa taikina kahteen osaan tai jos pöytätilaa on riittävästi, kauli koko taikina kerralla ohueksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle täytettä. Kieritä rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa rullasta vuorotellen oikealle ja vasemmalle viistoja paloja. Käännä palat niin, että kapeampi puoli on ylöspäin. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Paina keskeltä kahdella sormella pohjaan saakka, jotta leikkuupinta pullistuu ulospäin.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja kardemummaa.

Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 12–15 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
19 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    Katerina: Haluaisin kovasti kokeilla tämän kaltaista kakkua, mutta ongelmana on se, että kakun pitäisi olla laktoositon. Olisi silti mukava saada kakkuun…
  • Nopea ja helppo minttusuklaakakku
    Mato: Onko suklaataikinan tilalle jotakin korvaavaa pohjaa? Ko. tuotetta ei valmisteta enää. Muut ainekset ostettu ja tarve parin päivän päästä! Eihän…
  • Mehevä suklaakakkupohja
    harmi93: Pitäisikö pohjan kohota uunissa kuinka paljon? Itse kun olen tehnyt niin ei ole kohonnut juuri lainkaan ja siksipä…
  • Baileys-täyte
    Kiiva: Kiitos vinkeistä! :)
  • Baileys-täyte
    maris: Kiiva: hyvältä suunnitelmalta kuulostaa minustakin. :) Haluaisin vielä oman kokemukseni pohjalta antaa vinkin, että pohja kannattaa laittaa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100