30.09.2016   Ei kommentteja

Kansallinen korvapuustipäivä ja kanelisarvet




24 kappaletta

Taikina:
pullataikina puolikkaana annoksena

Täyte:
75 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl muscovado- tai fariinisokeria
2 rkl kanelia

2 rkl vaniljasokeria
(2 dl mantelijauhetta)

Pinnalle:
1 muna
raesokeria

Valmista taikina linkin ohjeen mukaan.

Sekoita pehmeän voin joukkoon muscovado- tai fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri.

Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Kauli taikinasta ympyrä. Levitä päälle puolet täytteestä ja halutessasi mantelijauheesta. Leikkaa taikinapyörällä 12 kolmion muotoista lohkoa. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen.

Nosta sarvet pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä 20–30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa