07.07.2011   39 kommenttia Kategoria: Kesä,  Koristeet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Kandeeratut eli sokeroidut kukat


Kesäkukat saa vangittua loistoonsa kandeerauksen avulla ja käytettyä kakkujen koristeena, kun luonnon kukinta-aika on jo ohitse.

  • Syötäviä kukkia ovat mm. orvokit, krassit, kääpiöesikot ja puna-apilat. Syötävien kukkien kanssa kannattaa olla tarkkana; joistain kukista vain terälehdet kelpaavat syötäviksi ja kukissa on myös lajikohtaisia eroja. Syötäviä lehtiä saa mm. apilasta, mansikasta ja yrteistä (minttu, basilika, sitruunamelissa).
  • Luonnosta ja omasta puutarhasta poimitut kukat ovat varmasti puhtaita eivätkä sisällä torjunta-aineita.
  • Valkuaisella tehdyllä kandeerauksella kukat säilyvät noin viikon. Apteekista saatavaa arabikumia käytetään samaan tapaan ja se säilöö kukat vaikka talveen asti. Arabikumijauhe liotetaan veteen ja annetaan turvota ja käytetään sitten valkuaisen tapaan.
  • Säilytä kukat huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.



Syötäviä kukkia:
ahkeraliisa
apila
auringonkukka
esikko
kiinanruusu
kirsikka
koristekrassi
kurjenkello
kurjenpolvi
kuunlilja
maitohorsma
neilikka
omena
orvokki
pelargoni
petunia
pioni
päivänlilja
ruohosipuli
ruusu
samettikukka
siankärsämö
sireeni
verenpisara
voikukka
oregano

Tarvikkeet:
valkuaista tai arabikumia
erikoishienoa Siro-sokeria
pensseli
leivinpaperia
pinsetit (helpottavat ohuiden ja pienten kasvinosien käsittelyä)
(sirotin)

Huuhtele kukat kylmällä vedellä. Katkaise kukka varren yläosasta.

Erottele valkuainen laakeaan astiaan ja vatkaa haarukalla kevyesti rakenne rikki.

Kasta kukka valkuaiseen. Kandeerauksessa on tärkeää huolehtia siitä, että valkuaista tulee joka kohtaan, sillä tämä estää kukan lakastumisen.

Pyyhi siveltimellä ylimääräiset valkuaiset terälehtien päältä, muuten sokerikerroksesta tulee liian paksu. Varmista samalla, että valkuaista on joka kohdassa – myös terälehtien alapuolella.

Voit käsitellä kukkia valkuaisella ison määrän kerrallaan ennen kuin etenet sokerointiin.

Kasta kukka hienoon Siro-sokeriin. Tasaisemman ja ohuemman sokerikerroksen saat käyttämällä sokeroimiseen sirotinta (voit valjastaa käyttöön esimerkiksi vanhan maustepurkin).

Laita kukat uunipellille leivinpaperin päälle.

Käsittele vihreät lehdet samalla tekniikalla. Sivele ensin valkuaista…

… ja kasta sitten sokeriin.

Anna kukkien/lehtien kuivua huoneenlämmössä vähintään seuraavaan päivään. Nopeammin saat koristeet kuivatettua nostamalla pellin uuniin miedolle lämmölle (n. 30 asteeseen), kunnes koristeet ovat kovettuneet.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
9 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu