29.12.2017   6 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kanapiirakka


Suunnitellessani tyttöjen synttäritarjoiluita havahduin siihen, että blogista ei löydy tavallisen kanapiirakan ohjetta. Ylipäätään tämä laji on sellainen, jota ei ole tullut kovin usein harrastettua. Ihan suotta! Marinoiduista broilersuikaleista saa oikein maittavan täytteen. Nykyään olen ottanut tavaksi esipaistaa suolaisen piirakan pohjan. Aiemmin olen kokenut sen turhaksi, koska pohja kyllä ehtii kypsyä ilman esipaistoakin. Olen kuitenkin huomannut, että esipaisto tekee pohjasta rapeamman. Kokeilepa!

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
150 g pehmeää voita
½ dl kylmää vettä

Täyte:

1 punainen paprika
1 sipuli
450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme sipulia)
3 munaa
¼ tl suolaa

Pinnalle:
1 ps (150 g) texmex-maustettua juustoraastetta
timjamia


Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina sormilla kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kypsennä broilersuikaleet pannulla. Lisää lopuksi joukkoon paprika ja sipuli hetkeksi aikaa pehmenemään.

Yhdistä ruokakerma, munat ja suola. Lisää joukkoon broiler-kasvisseos. Kaada täyte vuokaan. Ripottele pinnalle texmex-juustoraaste.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Koristele piirakka timjaminoksilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
13 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu