05.09.2009   13 kommenttia Kategoria: Kakkuvinkit

Kakkupohjan leikkaaminen


Tasaisten pohjalevyjen leikkaamisesta usein kysellään. Nyt kerron, miten minä tämän vaiheen suoritan.

Leikkaan kakkupohjat aina sahalaitaisella leipäveitsellä.

kakkupohjan_leikkaus1

En suorita leikkaamista ”läpi kakun” sivulta sivulle vaan työnnän veitsen ensin kakun keskipisteeseen asti ja vien sitten veistä kakun ympäri siten, että palaan lähtöpisteeseen. Näin on helppo kontrolloida leikattavan levyn paksuutta. Samalla tulee toki tarkkailla, että veitsi kulkee vaakatasossa.

kakkupohjan_leikkaus2

Leikkaamisvaiheessa kakku on pöydällä sileä puoli ylöspäin – tämä sileä puoli on siis se, joka paistui uunissa vuoan pohjaa vasten. Veitsen ja kakun yläreunan välistä etäisyyttä on helpompi arvioida, kun pinta on tasainen.

kakkupohjan_leikkaus3

Pohjalevyn paksuuden arvioin silmämääräisesti – paksuus on 1 – 1,5 cm. Jos kuitenkin haluaa varmistaa, että levy leikkaantuu tasaisen paksuna, voi veitsellä leikata joka puolelle apuviivat, joiden kautta veitsen tulee kulkea.

kakkupohjan_leikkaus4

Ensimmäisen levyn leikkaan hieman ohuempana kuin loput levyt. Tämä siitä syystä, että pohjaa vasten paistunut levy on jämäkämpi, kaksi seuraavaa kerrosta ”hötöisempiä”.

kakkupohjan_leikkaus5

kakkupohjan_leikkaus6

Jaa yhteisöpalveluissa

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit