05.09.2009   13 kommenttia Kategoria: Kakkuvinkit
Erityisruokavaliot: -

Kakkupohjan leikkaaminen


Tasaisten pohjalevyjen leikkaamisesta usein kysellään. Nyt kerron, miten minä tämän vaiheen suoritan.

Leikkaan kakkupohjat aina sahalaitaisella leipäveitsellä.

kakkupohjan_leikkaus1

En suorita leikkaamista ”läpi kakun” sivulta sivulle vaan työnnän veitsen ensin kakun keskipisteeseen asti ja vien sitten veistä kakun ympäri siten, että palaan lähtöpisteeseen. Näin on helppo kontrolloida leikattavan levyn paksuutta. Samalla tulee toki tarkkailla, että veitsi kulkee vaakatasossa.

kakkupohjan_leikkaus2

Leikkaamisvaiheessa kakku on pöydällä sileä puoli ylöspäin – tämä sileä puoli on siis se, joka paistui uunissa vuoan pohjaa vasten. Veitsen ja kakun yläreunan välistä etäisyyttä on helpompi arvioida, kun pinta on tasainen.

kakkupohjan_leikkaus3

Pohjalevyn paksuuden arvioin silmämääräisesti – paksuus on 1 – 1,5 cm. Jos kuitenkin haluaa varmistaa, että levy leikkaantuu tasaisen paksuna, voi veitsellä leikata joka puolelle apuviivat, joiden kautta veitsen tulee kulkea.

kakkupohjan_leikkaus4

Ensimmäisen levyn leikkaan hieman ohuempana kuin loput levyt. Tämä siitä syystä, että pohjaa vasten paistunut levy on jämäkämpi, kaksi seuraavaa kerrosta ”hötöisempiä”.

kakkupohjan_leikkaus5

kakkupohjan_leikkaus6

Jaa yhteisöpalveluissa

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

kinuskikissa-kesäkuu2016
punnitse-ja-saasta

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Ruusuinen raparperikakku
    inkkarikettu: Juuri tässä ensimmäistä palaa maistelen ja voi että kun on hyvää! Ruusuveden olisin ehkä itse jättänyt pois, nytkin laitoin…
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: No nyt tuli jo painovirhepaholainen. ... tarkoitus oli toivottaa siis juhannusta mukaville kinuskeille, ei mukaillen. .... :)
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: Aurinkoista ja ihanaa juhannusta Kinuskikissalle, Kinuskiemolle ja kaikille mukaillen kinuskeille myös omasta puolestani! :)
  • Vaniljainen marjapiirakka
    Kaisa: Olin ostanut vahingossa kaupasta vaniljarahkaa tuorejuuston sijasta, mutta ajattelin käyttää sen joka tapauksessa. Kermaa en lisäksi laittanut ja tämäkin versio…
  • Suklaamassa
    Kaisa: Näin siinä varmaan kävi. Täytynee kokeilla vielä uudestaan :)
  • Suklaamassa
    Kinuskikissa: Kaisa: noudatitko ohjetta tarkasti myös tämän vaiheen osalta: "Lämmitä liedellä sen verran, että siirappi muuttuu juoksevammaksi. Älä…
  • Suloinen suvikakku
    Kinuskikissa: Jossuloinen: mansikkakerrosta lukuun ottamatta uskoisin pakastuksen onnistuvan hyvin. Kiille sitten sulaneeseen kakkuun. Muunnostaulukon (http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/) mukaan kerroin olisi 1,17. Jos haluat…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Kinuskikissa: Varpu: kyllä minusta kumpikin vaihtoehto sopii. Jos pidät tästä kakusta muutoin, niin vaihda vain pohja keksipohjaksi? Keksipohjissa ainoa kompastuskivi voi…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Varpu Askinen: Hei,pähkäilen tässä, tehdäkö tämä kakku vai Raparperi-valkosuklaajuustokakku (resepti toukokuulta 2011) juhannuspöytään. Kakku pitäisi nimittäin tehdä gluteenittomana eli tässä reseptissä korvata…

Kumppanit