17.08.2008   58 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: -

Juustokakun keksipohja


Monenlaisia mittasuhteita on tullut kokeiltua, mutta tällaisiin ohjeistuksiin olen päätynyt. Liian vähäinen rasvan käyttö johtaa murenevaiseen pohjaan ja liikaa käytettynä rasva taas kovettaa pohjaa liikaa. Myös sillä on merkitystä, mitä keksejä käyttää, kuinka hienoksi ne jauhaa ja miten keksipohjan painelee vuokaan.

Käytin keksien murskaamisessa aiemmin pientä monitoimikonetta. Kapistuksen hajottua olen tehnyt murskaamisen alla kuvatulla tavalla. Näin on lopulta helpompaa, sillä tiskiä ei synny yhtään. Mutta toki teknisiä vempaimiakin voi hyödyntää.

Perinteisin keksipohja lienee Digestive-kekseistä tehty. Myös kaurakeksejä tai vastaavia voi käyttää. Olen kuitenkin huomannut, että Digestivet murenevat todella helposti eli ne ovat helppoja, jos soveltaa murskaamisessa kaulin-menetelmää.

Sopiva vuoka: 24-26 cm

180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täytekeksejä (esim. Dominot) käytettäessä keksejä tarvitaan hieman enemmän, koska varsinaista keksiosaa on grammamäärästä vähemmän. 200 grammaa riittää juuri 24 cm vuokaan. Täytekeksit käytetään täytteineen. Täyte sulaa, kun margariinisula lisätään. Kovettuessaan margariinin kanssa uudelleen se jähmettää pohjaa. Sen takia täytekekseistä tehtyä pohjaa ei kannata painaa lujasti alustaan kiinni vaan vain tasoittaa pinta. Muutoin siitä tulee kovettuessaan hankala leikata.

Sopiva vuoka: 24 cm

200 g täytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita tai margariinia

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperinpala. Jos omistat reunakalvoja ja haluat käyttää sellaista, laita sekin vuokaan tässä vaiheessa.

Laita keksit 2 litran vetoiseen minigrip-pussiin tai vastaavaan pakastuspussiin. Työnnä pussista ilmat pois sulkemisen yhteydessä.

Murskaa keksit painelemalla niitä kaulimella. Jatka kunnes keksit ovat hajonneet hienoksi muruksi.

Sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurut ja voi kulhossa (tai säästääksesi tiskiä -> tyhjennä keksimurut pussista suoraan kattilaan ja hoida sekoittaminen siinä). Älä heitä pussia roskiin vaan säästä se seuraavaa kertaa varten. Yleensä pussit kestävät useita käyttökertoja. (Täytekeksien tapauksessa täyte kuitenkin töhrii pussin sisustan niin, että silloin olen heittänyt pussin roskiin. Mutta ei tiskaaminenkaan iso vaiva olisi, jos ekologisia halutaan olla.)

Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle lusikan avulla. Jos käytät tavallisia keksejä (Digestive ym.), seos on murenevaisempaa ja voit painella sen tiiviisti pohjaa vasten. Täytekekseistä tehty seos jähmettyy tiiviisti muutenkin, joten tasoita pinta, mutta älä painele lujaa.

Anna seistä hetki, jotta pohja jäähtyy. Kaada vasta sitten päälle juustokakkutäyte. Voit toki tehdä pohjan valmiiksi jo edellispäivänäkin.

Mikäli tästä ohjeesta heräsi kysymyksiä irtopohjavuoan käytöstä, reunakalvoista tai muutoin kakun täyttämisestä, katsohan ohjeeni kakun täyttämiseen liittyen!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
37 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
SAMkevät

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Seeprapiirakka
    Kahvihiiri: Sama homma täällä, että rahkatäytteestä tuli jämäkkää. Lisäsin maitoa vähän, mutta oli se silti aika paksua . Kaatamisessa ei ollut…
  • Monster high -kakku
    mari-johanna: Piia Kirkkala: Kyllä voit yhdistää. Onnistuu hyvin kun yhdistät paketit huolella muovaamalla keskenään ja vasta sitten lähdet kaulitsemaan!…
  • Perinteinen mansikkakakku
    Sussi: Hei! Oliko niin että tuon ½ dl vaniljakreemijauhetta voi korvata samalla määrällä vaniljakastikejauhetta (Blå Band)?
  • Monster high -kakku
    Piia Kirkkala: Voiko kaksi 250g mustaa sokerikuorrute pkt yhdistää vai onko ne vaikea muovata yhtenäiseksi jotta saa rypyttömän ja kauniin levyn?
  • Seeprapiirakka
    mari-johanna: No kuule Kinuskikissa,eipä sillä väliä ainakaan tässä osoitteessa! :) Raidat oli miten oli, mutta kun…
  • Seeprapiirakka
    Mia Kotola Os Silander: Sama vika, rahkatäyte jämähti ja katastrofi oli valmis!jatkoin sitä maidoilla että sain juoksevampaa,mustikan kanssa ei ongelmia. Ei ihan seepra,ehkä huuto-maalauksen…
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: mari-johanna: en voi luvata, että asialla olisi merkitystä, enkä ohjetta kirjoittaessakaan voinut kuvitella, että olisi. Mutta nyt tuli mieleen, että…
  • Seeprapiirakka
    mari-johanna: Kinuskikissa: Ok! Minä tein juuri kuten olit ohjeeseen laittanut, eli että sekoitin ensin sokerin ja perunajauhot ja sitten Vatkasin rahkan…
  • Helppo marenki-suklaakakku
    Kinuskikissa: Heini: 20 cm:n kakusta saa leikattua 6-8 palaa. :)

Kumppanit