17.08.2008   58 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: -

Juustokakun keksipohja


Monenlaisia mittasuhteita on tullut kokeiltua, mutta tällaisiin ohjeistuksiin olen päätynyt. Liian vähäinen rasvan käyttö johtaa murenevaiseen pohjaan ja liikaa käytettynä rasva taas kovettaa pohjaa liikaa. Myös sillä on merkitystä, mitä keksejä käyttää, kuinka hienoksi ne jauhaa ja miten keksipohjan painelee vuokaan.

Käytin keksien murskaamisessa aiemmin pientä monitoimikonetta. Kapistuksen hajottua olen tehnyt murskaamisen alla kuvatulla tavalla. Näin on lopulta helpompaa, sillä tiskiä ei synny yhtään. Mutta toki teknisiä vempaimiakin voi hyödyntää.

Perinteisin keksipohja lienee Digestive-kekseistä tehty. Myös kaurakeksejä tai vastaavia voi käyttää. Olen kuitenkin huomannut, että Digestivet murenevat todella helposti eli ne ovat helppoja, jos soveltaa murskaamisessa kaulin-menetelmää.

Sopiva vuoka: 24-26 cm

180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täytekeksejä (esim. Dominot) käytettäessä keksejä tarvitaan hieman enemmän, koska varsinaista keksiosaa on grammamäärästä vähemmän. 200 grammaa riittää juuri 24 cm vuokaan. Täytekeksit käytetään täytteineen. Täyte sulaa, kun margariinisula lisätään. Kovettuessaan margariinin kanssa uudelleen se jähmettää pohjaa. Sen takia täytekekseistä tehtyä pohjaa ei kannata painaa lujasti alustaan kiinni vaan vain tasoittaa pinta. Muutoin siitä tulee kovettuessaan hankala leikata.

Sopiva vuoka: 24 cm

200 g täytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita tai margariinia

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperinpala. Jos omistat reunakalvoja ja haluat käyttää sellaista, laita sekin vuokaan tässä vaiheessa.

Laita keksit 2 litran vetoiseen minigrip-pussiin tai vastaavaan pakastuspussiin. Työnnä pussista ilmat pois sulkemisen yhteydessä.

Murskaa keksit painelemalla niitä kaulimella. Jatka kunnes keksit ovat hajonneet hienoksi muruksi.

Sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurut ja voi kulhossa (tai säästääksesi tiskiä -> tyhjennä keksimurut pussista suoraan kattilaan ja hoida sekoittaminen siinä). Älä heitä pussia roskiin vaan säästä se seuraavaa kertaa varten. Yleensä pussit kestävät useita käyttökertoja. (Täytekeksien tapauksessa täyte kuitenkin töhrii pussin sisustan niin, että silloin olen heittänyt pussin roskiin. Mutta ei tiskaaminenkaan iso vaiva olisi, jos ekologisia halutaan olla.)

Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle lusikan avulla. Jos käytät tavallisia keksejä (Digestive ym.), seos on murenevaisempaa ja voit painella sen tiiviisti pohjaa vasten. Täytekekseistä tehty seos jähmettyy tiiviisti muutenkin, joten tasoita pinta, mutta älä painele lujaa.

Anna seistä hetki, jotta pohja jäähtyy. Kaada vasta sitten päälle juustokakkutäyte. Voit toki tehdä pohjan valmiiksi jo edellispäivänäkin.

Mikäli tästä ohjeesta heräsi kysymyksiä irtopohjavuoan käytöstä, reunakalvoista tai muutoin kakun täyttämisestä, katsohan ohjeeni kakun täyttämiseen liittyen!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
34 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Ruusuinen raparperikakku
    inkkarikettu: Juuri tässä ensimmäistä palaa maistelen ja voi että kun on hyvää! Ruusuveden olisin ehkä itse jättänyt pois, nytkin laitoin…
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: No nyt tuli jo painovirhepaholainen. ... tarkoitus oli toivottaa siis juhannusta mukaville kinuskeille, ei mukaillen. .... :)
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: Aurinkoista ja ihanaa juhannusta Kinuskikissalle, Kinuskiemolle ja kaikille mukaillen kinuskeille myös omasta puolestani! :)
  • Vaniljainen marjapiirakka
    Kaisa: Olin ostanut vahingossa kaupasta vaniljarahkaa tuorejuuston sijasta, mutta ajattelin käyttää sen joka tapauksessa. Kermaa en lisäksi laittanut ja tämäkin versio…
  • Suklaamassa
    Kaisa: Näin siinä varmaan kävi. Täytynee kokeilla vielä uudestaan :)
  • Suklaamassa
    Kinuskikissa: Kaisa: noudatitko ohjetta tarkasti myös tämän vaiheen osalta: "Lämmitä liedellä sen verran, että siirappi muuttuu juoksevammaksi. Älä…
  • Suloinen suvikakku
    Kinuskikissa: Jossuloinen: mansikkakerrosta lukuun ottamatta uskoisin pakastuksen onnistuvan hyvin. Kiille sitten sulaneeseen kakkuun. Muunnostaulukon (http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/) mukaan kerroin olisi 1,17. Jos haluat…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Kinuskikissa: Varpu: kyllä minusta kumpikin vaihtoehto sopii. Jos pidät tästä kakusta muutoin, niin vaihda vain pohja keksipohjaksi? Keksipohjissa ainoa kompastuskivi voi…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Varpu Askinen: Hei,pähkäilen tässä, tehdäkö tämä kakku vai Raparperi-valkosuklaajuustokakku (resepti toukokuulta 2011) juhannuspöytään. Kakku pitäisi nimittäin tehdä gluteenittomana eli tässä reseptissä korvata…

Kumppanit

kinuskikissa-puoti2
punnitse-ja-saasta
SAMkevät
meira_leivontatuotteet_kevat