17.08.2008   60 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: -

Juustokakun keksipohja


Monenlaisia mittasuhteita on tullut kokeiltua, mutta tällaisiin ohjeistuksiin olen päätynyt. Liian vähäinen rasvan käyttö johtaa murenevaiseen pohjaan ja liikaa käytettynä rasva taas kovettaa pohjaa liikaa. Myös sillä on merkitystä, mitä keksejä käyttää, kuinka hienoksi ne jauhaa ja miten keksipohjan painelee vuokaan.

Käytin keksien murskaamisessa aiemmin pientä monitoimikonetta. Kapistuksen hajottua olen tehnyt murskaamisen alla kuvatulla tavalla. Näin on lopulta helpompaa, sillä tiskiä ei synny yhtään. Mutta toki teknisiä vempaimiakin voi hyödyntää.

Perinteisin keksipohja lienee Digestive-kekseistä tehty. Myös kaurakeksejä tai vastaavia voi käyttää. Olen kuitenkin huomannut, että Digestivet murenevat todella helposti eli ne ovat helppoja, jos soveltaa murskaamisessa kaulin-menetelmää.

Sopiva vuoka: 24-26 cm

180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täytekeksejä (esim. Dominot) käytettäessä keksejä tarvitaan hieman enemmän, koska varsinaista keksiosaa on grammamäärästä vähemmän. 200 grammaa riittää juuri 24 cm vuokaan. Täytekeksit käytetään täytteineen. Täyte sulaa, kun margariinisula lisätään. Kovettuessaan margariinin kanssa uudelleen se jähmettää pohjaa. Sen takia täytekekseistä tehtyä pohjaa ei kannata painaa lujasti alustaan kiinni vaan vain tasoittaa pinta. Muutoin siitä tulee kovettuessaan hankala leikata.

Sopiva vuoka: 24 cm

200 g täytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita tai margariinia

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperinpala. Jos omistat reunakalvoja ja haluat käyttää sellaista, laita sekin vuokaan tässä vaiheessa.

Laita keksit 2 litran vetoiseen minigrip-pussiin tai vastaavaan pakastuspussiin. Työnnä pussista ilmat pois sulkemisen yhteydessä.

Murskaa keksit painelemalla niitä kaulimella. Jatka kunnes keksit ovat hajonneet hienoksi muruksi.

Sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurut ja voi kulhossa (tai säästääksesi tiskiä -> tyhjennä keksimurut pussista suoraan kattilaan ja hoida sekoittaminen siinä). Älä heitä pussia roskiin vaan säästä se seuraavaa kertaa varten. Yleensä pussit kestävät useita käyttökertoja. (Täytekeksien tapauksessa täyte kuitenkin töhrii pussin sisustan niin, että silloin olen heittänyt pussin roskiin. Mutta ei tiskaaminenkaan iso vaiva olisi, jos ekologisia halutaan olla.)

Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle lusikan avulla. Jos käytät tavallisia keksejä (Digestive ym.), seos on murenevaisempaa ja voit painella sen tiiviisti pohjaa vasten. Täytekekseistä tehty seos jähmettyy tiiviisti muutenkin, joten tasoita pinta, mutta älä painele lujaa.

Anna seistä hetki, jotta pohja jäähtyy. Kaada vasta sitten päälle juustokakkutäyte. Voit toki tehdä pohjan valmiiksi jo edellispäivänäkin.

Mikäli tästä ohjeesta heräsi kysymyksiä irtopohjavuoan käytöstä, reunakalvoista tai muutoin kakun täyttämisestä, katsohan ohjeeni kakun täyttämiseen liittyen!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
42 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso
Lisää ohjeita löydät kategoriasta Kevyet herkut »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
PULLAMAAKARI
Kiitos, että ehdit ensimmäisenä
vinkkaamaan uuden Akun Ankan
hauskasta yksityiskohdasta
jossa Iines leipoo kakun
"tsinuskitassun" reseptillä.
Kyllä sai suupielet
ylöspäin!
:)

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

kinuskikissa-vanilja-ale
punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Maapähkinävoi
    Lissy: KIITOS ohjeesta. Maapähkinävoi säilyy useita viikkoja jääkaapissa ....hmmm ei ainakaan meillä :D
  • Maapähkinävoi
    soja: vautsi, enpä ollut tullut ajatelleeksi että tätä voisi itse tehdä!
  • Mustikkaseepra
    Kati Luoma: Tää on kyllä niin hyvä ohje. Helposti tulee näyttävän näkönen kakku ja on uponnut viimeistä murua myöten. Joka kerta olen…
  • Suomi-maljat
    Pia Puppari: Mielettömän hienoja nää maljat! Teen viimeistään itsenäisyyspäivänä!
  • Suomi-maljat
    sininen: Kinuskikissalle onnittelut, että saat olla mukana virallisessa Suomi 100 -ohjelmassa! Täytyy olla onnellinen sähkövatkaimesta ja muista keittiön…

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat
kinuskikissa-tammi-helmi-2017