11.11.2010   36 kommenttia Kategoria: Joulu,  Koristeet
Erityisruokavaliot: -

JoulutähdetLaita jouluinen kakku kukkimaan näyttävillä joulutähdillä. Sokerimassakukat kuivuvat parissa päivässä, marsipaanin kanssa kuivatusaikaa kannattaa varata reilummin. Voit tehdä koristeet valmiiksi jo useita viikkoja ennakkoon. Säilytä huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa. Marsipaania ja sokerimassaa saa valmiiksi punaisena ja vihreänä, mutta voit ostaa niitä myös valkoisina ja värjätä itse pastaväreillä.

Tarvitset:

Käytä valmiiksi värjättyä sokerimassaa tai värjää massa punaiseksi pastavärillä. Kauli tomusokeroidulla alustalla ohueksi (n. 1 mm) levyksi.

Hiero levyn pintaan kevyesti tomusokeria, näin kuviot irtoavat helpommin muotista. Ota levystä kuvioita kaikilla kolmella ruusunlehtimuotilla.

Putsaa muotti välillä esimerkiksi cocktail-tikun kärjellä. Näin saat terävämpiä kuvioita.

Muotoile joulutähdille kuivatuskupit alumiinifoliosta. Käytä pyöreäpohjaisia kuppeja tehdessäsi muottina kastikekauhaa, kahvimittaa tai muuta pyöreää esinettä. Revi foliosta sopivan kokoinen pala ja taittele se ympyräksi. Paina folio tiiviisti muotin ympärille. Jätä kupille hieman reunoja. Se on sopivan kokoinen, kun joulutähden uloimmat lehdet taipuvat hieman sen reunojen yli. Säästä kupit käytön jälkeen tuleviin kukka-askarteluihin.


Lado kuivatuskuppiin viisi isoa terälehteä ja niiden päälle lomittain viisi keskikokoista. Keskelle tulee 3 – 5 pientä lehteä. Lehdet tarttuvat toisiinsa painamalla, mutta tarvittaessa liimaksi käy sokerikuorrute.

Paina terälehtien keskelle pieni pala sokerimassaa. Pursota päälle sokerikuorrutetta.


Ripottele sokerikuorrutteen päälle koristerakeita.

Anna koristeiden kovettua pari päivää, ennen kuin irrotat ne foliokupeista.

Vihreät lehdet voit tehdä samoilla muoteilla vihreäksi värjätystä sokerimassasta.

Iloista joulun odotusta!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
3 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Valkosuklaaputouskakku
  puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
 • Efektikuorrute (Mirror glaze)
  Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
 • Valkosuklaaputouskakku
  Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
 • Suklaaputouskakku
  Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
 • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
  Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100