11.11.2010   36 kommenttia Kategoria: Joulu,  Koristeet
Erityisruokavaliot: -

Joulutähdet



Laita jouluinen kakku kukkimaan näyttävillä joulutähdillä. Sokerimassakukat kuivuvat parissa päivässä, marsipaanin kanssa kuivatusaikaa kannattaa varata reilummin. Voit tehdä koristeet valmiiksi jo useita viikkoja ennakkoon. Säilytä huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa. Marsipaania ja sokerimassaa saa valmiiksi punaisena ja vihreänä, mutta voit ostaa niitä myös valkoisina ja värjätä itse pastaväreillä.

Tarvitset:

Käytä valmiiksi värjättyä sokerimassaa tai värjää massa punaiseksi pastavärillä. Kauli tomusokeroidulla alustalla ohueksi (n. 1 mm) levyksi.

Hiero levyn pintaan kevyesti tomusokeria, näin kuviot irtoavat helpommin muotista. Ota levystä kuvioita kaikilla kolmella ruusunlehtimuotilla.

Putsaa muotti välillä esimerkiksi cocktail-tikun kärjellä. Näin saat terävämpiä kuvioita.

Muotoile joulutähdille kuivatuskupit alumiinifoliosta. Käytä pyöreäpohjaisia kuppeja tehdessäsi muottina kastikekauhaa, kahvimittaa tai muuta pyöreää esinettä. Revi foliosta sopivan kokoinen pala ja taittele se ympyräksi. Paina folio tiiviisti muotin ympärille. Jätä kupille hieman reunoja. Se on sopivan kokoinen, kun joulutähden uloimmat lehdet taipuvat hieman sen reunojen yli. Säästä kupit käytön jälkeen tuleviin kukka-askarteluihin.


Lado kuivatuskuppiin viisi isoa terälehteä ja niiden päälle lomittain viisi keskikokoista. Keskelle tulee 3 – 5 pientä lehteä. Lehdet tarttuvat toisiinsa painamalla, mutta tarvittaessa liimaksi käy sokerikuorrute.





Paina terälehtien keskelle pieni pala sokerimassaa. Pursota päälle sokerikuorrutetta.


Ripottele sokerikuorrutteen päälle koristerakeita.

Anna koristeiden kovettua pari päivää, ennen kuin irrotat ne foliokupeista.

Vihreät lehdet voit tehdä samoilla muoteilla vihreäksi värjätystä sokerimassasta.

Iloista joulun odotusta!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
1 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lasten välipalakakku
    Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…
  • Liinukka
    Kinuskikissa: Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti.…
  • Kinuskikissa suosittelee: siemennäkkäri
    Kinuskikissa: Kivoja vinkkejä tuli marikselta! :)
  • Sitruuna-marenkitorttu
    Kinuskikissa: Elina: valmis lemon curd on aika makeaa, joten kannattaa melko varovainen olla sen määrän kanssa. Mutta toisaalta sitruunaa pitää kyllä…
  • Puffet-jäätelökakku
    Kinuskikissa: Johanna: kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta palautteesta! :)

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100