30.05.2011   98 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät
Erityisruokavaliot: -

Raparperi-valkosuklaajuustokakku


Kotileipurin ilmaveivi syntyy, kun juustokakku kootaan nurinkurisessa järjestyksessä ja kiepsautetaan täytteen hyydyttyä oikeinpäin. Raparperi ja valkosuklaa se vain on niitä yhtälöitä, jotka toimii AINA! Ei kun ilmaveivejä tehtailemaan!


Vinkki 1:
Voit valmistaa ilmaveivi-tyyliin minkä tahansa juustokakun. Vuoan pohjalle voi asetella myös halkaistuja viinirypäleitä tai muita hedelmiä.
Vinkki 2: Perinteinen juustokakku ohjeella syntyy, kun valmistat sen normaalissa "pohja ensin, täyte sitten" -järjestyksessä.
Vinkki 3: Täytteeseen upotetut mansikat ovat parhaimmillaan, kun tarjoilet kakun täyttämispäivänä.
Vinkki 4: Raparperikiisselin voit keittää jo edellispäivänä.

Raparperikakku

Vuoan pohjalle:
n. 200 g mansikoita

Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

Täyte:

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Keksipohja:
200 g mansikkadominoita
75 g margariinia tai voita


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Halkaise/siivuta mansikat ja asettele niitä vuoan pohjalle.

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!) Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.

Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.

Nostele täyte vuokaan mansikoiden päälle. Ravista vuokaa, jotta täyte asettuu mansikoiden ympärille. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos hyytyneen täytteen pinnalle. Irrota kakku samantien vuoasta - keksipohja halkeilee herkästi, jos se ehtii kovettua. Käytä irrottamisessa apuna ohutta, muovista lastaa ja poista sitten vuoan reunus kakun ympäriltä.

Laita päälle kakkulautanen ja suorita ilmaveivi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
37 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Smoothie-kakku
    melchu: Terveisiä osastolta 'kantapään kautta'. Jos käytätte pakastemarjoja (mulla oli 750g pelkkää pakastemarjaa), sulattakaa ne marjat kunnolla ennen kuin rupeatte tätä…
  • Liinukka
    maris: Moikka liinukka! Leipomustesi kautta minulle oli muodostunut sinusta kuva varsinaisena maailmanmatkaajana. Ja tämä esittelysi osoitti mielikuvani oikeaksi. Minusta on tosi…
  • Lakritsaiset keksileivokset
    mari-johanna: Wau, englannin lakujen ystävän unelmaherkku! :) Kerrassaan hauskat, vaikka lasten juhliin, vappuun tai no, ihan vaikka minne. Taidatte…
  • Kreikkalaiset pääsiäiskeksit
    mari-johanna: Näitä olen jo muutaman päivän ihaillut, että onpas kivan yksinkertaiset ja vähän erilaiset pikkuleivät. Vois varmaan kokeilla pääsiäisen aikaan…
  • Liinukka
    mari-johanna: Hei liinukka! Kivaa että sinäkin tulit meille muille esittäytymään ja ajatuksistasi kertomaan! :) Voi,Ranska on yksi lempimaitani, olen…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100