30.05.2011   98 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät
Erityisruokavaliot: -

Raparperi-valkosuklaajuustokakku


ilmaveivi1ilmaveivi2ilmaveivi3

Kotileipurin ilmaveivi syntyy, kun juustokakku kootaan nurinkurisessa järjestyksessä ja kiepsautetaan täytteen hyydyttyä oikeinpäin. Raparperi ja valkosuklaa se vain on niitä yhtälöitä, jotka toimii AINA! Ei kun ilmaveivejä tehtailemaan!


Vinkki 1:
Voit valmistaa ilmaveivi-tyyliin minkä tahansa juustokakun. Vuoan pohjalle voi asetella myös halkaistuja viinirypäleitä tai muita hedelmiä.
Vinkki 2: Perinteinen juustokakku ohjeella syntyy, kun valmistat sen normaalissa "pohja ensin, täyte sitten" -järjestyksessä.
Vinkki 3: Täytteeseen upotetut mansikat ovat parhaimmillaan, kun tarjoilet kakun täyttämispäivänä.
Vinkki 4: Raparperikiisselin voit keittää jo edellispäivänä.

Raparperikakku

Vuoan pohjalle:
n. 200 g mansikoita

Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

Täyte:

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Keksipohja:
200 g mansikkadominoita
75 g margariinia tai voita


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Halkaise/siivuta mansikat ja asettele niitä vuoan pohjalle.

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!) Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.

Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.

Nostele täyte vuokaan mansikoiden päälle. Ravista vuokaa, jotta täyte asettuu mansikoiden ympärille. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos hyytyneen täytteen pinnalle. Irrota kakku samantien vuoasta - keksipohja halkeilee herkästi, jos se ehtii kovettua. Käytä irrottamisessa apuna ohutta, muovista lastaa ja poista sitten vuoan reunus kakun ympäriltä.

Laita päälle kakkulautanen ja suorita ilmaveivi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
33 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
punnitse-ja-saasta

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Lomalompsaus
    soja: nami mitä herkkua tämäkin varmasti on =) Mutta apua, minä en tiedä millaisia nuo Wilhelmiina keksit on?
  • Red velvet -kakkupohja
    Kinuskikissa: Huomioksi, että resepti on muuttunut matkan varrella enkä ole ihan varma, mikä on etikan merkitys tässä uudessa versiossa. En voi…
  • Hamppunäkkäri ja ketunleipätuorejuusto
    Kinuskikissa: Hannele: tämä oli kyllä rapeaa samantien. Tosiaan erinomaista snacksinä!
  • Lomalompsaus
    Kinuskikissa: Miukku: kyllä, tämä on tosiaan myös oivallinen retkikakku, hyvä kun toit esiin! mari-johanna: arvioisin, että tämä voisi…
  • Red velvet -kakkupohja
    Kinuskiemo: Amina Taimouri: mari-johanna jo sinulle vastasikin ja löysi myös aiemman Kinuskikissan kommentin. Etikasta vielä, että etikkana voi käyttää myös omenviinietikkaa…
  • Hamppunäkkäri ja ketunleipätuorejuusto
    Hannele Heikkinen: Näyttääpä herkulliselta. Ajattelin tehdä illanistujaisiin naposteltavaksi sipsien sijaan. Pitäisikö näkkärin antaa "kuivua"jonkin aikaa että siitä tulee rapeaa. Olen kokeillut…
  • Red velvet -kakkupohja
    mari-johanna: Amina: Anteeksi Amina, nimesi lipsahti väärin edelliseen viestiin.... :)
  • Red velvet -kakkupohja
    mari-johanna: Aina Taimouri: Kyllä voit jättää pois.Tuolla kommentti listan kakkos sivulla janzku_00 on kysynyt aikoinaan samaa 22.4.13 olevassa viestissä…
  • Red velvet -kakkupohja
    Amina Taimouri: voiko valkoviinietikkaa jättää pois? tai käyttää tavallista etikkaa?

Kumppanit