30.05.2011   98 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät
Erityisruokavaliot: -

Raparperi-valkosuklaajuustokakku


ilmaveivi1ilmaveivi2ilmaveivi3

Kotileipurin ilmaveivi syntyy, kun juustokakku kootaan nurinkurisessa järjestyksessä ja kiepsautetaan täytteen hyydyttyä oikeinpäin. Raparperi ja valkosuklaa se vain on niitä yhtälöitä, jotka toimii AINA! Ei kun ilmaveivejä tehtailemaan!


Vinkki 1:
Voit valmistaa ilmaveivi-tyyliin minkä tahansa juustokakun. Vuoan pohjalle voi asetella myös halkaistuja viinirypäleitä tai muita hedelmiä.
Vinkki 2: Perinteinen juustokakku ohjeella syntyy, kun valmistat sen normaalissa "pohja ensin, täyte sitten" -järjestyksessä.
Vinkki 3: Täytteeseen upotetut mansikat ovat parhaimmillaan, kun tarjoilet kakun täyttämispäivänä.
Vinkki 4: Raparperikiisselin voit keittää jo edellispäivänä.

Raparperikakku

Vuoan pohjalle:
n. 200 g mansikoita

Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

Täyte:

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Keksipohja:
200 g mansikkadominoita
75 g margariinia tai voita


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Halkaise/siivuta mansikat ja asettele niitä vuoan pohjalle.

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!) Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.

Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.

Nostele täyte vuokaan mansikoiden päälle. Ravista vuokaa, jotta täyte asettuu mansikoiden ympärille. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos hyytyneen täytteen pinnalle. Irrota kakku samantien vuoasta - keksipohja halkeilee herkästi, jos se ehtii kovettua. Käytä irrottamisessa apuna ohutta, muovista lastaa ja poista sitten vuoan reunus kakun ympäriltä.

Laita päälle kakkulautanen ja suorita ilmaveivi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
34 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
MARI N.

"En ollu ikinä tehny ennen
tuulihattuja ja seurasin ihan
prikulleen tätä ohjetta.
Niistä tuli ihan
täydellisiä."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu
punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Hiihtäjän marenkirulla
    Kissa-muori: Tämä oli todella hyvää! Ihanan raikkaan marjainen. Laitoin mustaherukoita,mustikoita ja vadelmia. Kiitos ihanasta reseptistä!
  • Kinuskikissan helpot suosikit
    mari-johanna: Nyt pisti pahan... Vai pistikö? mieheni selaili Kinuskikissan kirjoja tässä päivänä muutamana ja esitti toiveen, että tämän kirjan kissanminttukakun hän…
  • Vaahtokakku
    Niina Karppinen: Kotileipuri, minulla oli umpivuoka ja tuli hyytelökerros. Mutta voisin uskoa että valkuaisvaahto ehkä jäi liian löysäksi. Hyytelö maistui aavistuksen kananmunalle.…
  • Vaahtokakku
    kotileipuri: Tulenpa itsekin kommentoimaan oman kokemukseni kakusta. Eli minulla tuli myös kakun pohjalle sellainen hyytelömäinen kerrostuma, muuten kakku aivan ihana! :)…
  • Chocolate Chip Cookies
    Katjuska31: Todella hyviä keksejä jotka saivat paljon kehuja.Näitä teen toistekin😊.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100