30.05.2011   98 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät
Erityisruokavaliot: -

Raparperi-valkosuklaajuustokakku


ilmaveivi1ilmaveivi2ilmaveivi3

Kotileipurin ilmaveivi syntyy, kun juustokakku kootaan nurinkurisessa järjestyksessä ja kiepsautetaan täytteen hyydyttyä oikeinpäin. Raparperi ja valkosuklaa se vain on niitä yhtälöitä, jotka toimii AINA! Ei kun ilmaveivejä tehtailemaan!


Vinkki 1:
Voit valmistaa ilmaveivi-tyyliin minkä tahansa juustokakun. Vuoan pohjalle voi asetella myös halkaistuja viinirypäleitä tai muita hedelmiä.
Vinkki 2: Perinteinen juustokakku ohjeella syntyy, kun valmistat sen normaalissa "pohja ensin, täyte sitten" -järjestyksessä.
Vinkki 3: Täytteeseen upotetut mansikat ovat parhaimmillaan, kun tarjoilet kakun täyttämispäivänä.
Vinkki 4: Raparperikiisselin voit keittää jo edellispäivänä.

Raparperikakku

Vuoan pohjalle:
n. 200 g mansikoita

Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

Täyte:

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Keksipohja:
200 g mansikkadominoita
75 g margariinia tai voita


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Halkaise/siivuta mansikat ja asettele niitä vuoan pohjalle.

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!) Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.

Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.

Nostele täyte vuokaan mansikoiden päälle. Ravista vuokaa, jotta täyte asettuu mansikoiden ympärille. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos hyytyneen täytteen pinnalle. Irrota kakku samantien vuoasta - keksipohja halkeilee herkästi, jos se ehtii kovettua. Käytä irrottamisessa apuna ohutta, muovista lastaa ja poista sitten vuoan reunus kakun ympäriltä.

Laita päälle kakkulautanen ja suorita ilmaveivi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
34 tassutusta

Kinuskikumppani

marenkikakku-iso

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 9

Kurkkaa aiemmat luukut »

Jouluinen cocktail-tarjotin

joulurullat-mini


Söpöt cocktailpalat syntyvät pakastimen kautta. Yhdistele erilaisista täytteistä ja pohjista näyttävä kokonaisuus.



Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos MARIS!
Nokkela keinot keksii! Kovettumaan
päässyt suklaamassa sai uuden
elämän, kun pehmitit sitä mikrossa.
Kiitos Kinuskit, että jaatte
tietoa havainnoistanne
ja autatte samalla
muita!

Osallistu ja voita Moccamaster!

vaniljamassakilpailu275

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaaputouskakku
    Helmeri: Minun pitäisi tehdä tämä kakku gluteenittomana, voikohan tuon vehnäjauhon korvata ihan vaan perunajauholla vai pitäisikö käyttää jotain gluteenitonta jauhoseosta?…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Johannapauliina: Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle…
  • Suklaaputouskakku
    Johannapauliina: Jos tuon pohjan pakastaisi, niin kannattaako se pakastaa kokonaisena vai leikata valmiiksi jo osiin?
  • Suklaaputouskakku
    Koppis: Hmm..nyt näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin..:) Täytynee tehdä pohja valmiiksi pakkaseen niin joulupäivänä ei tarvitse älyttömästi rehkiä tapaninpäivänkakun eteen..
  • Kreemit
    Anna Poikolainen: Missä suhteessa laittaisin ainesosia kun käytettävissä olisi margariini, maustamaton tuorejuusto ja mansikkatomusokeri?

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat
joulubanneri