Kategoria: Pikkuleivät 23.10.2007   187 kommenttia

Pehmeät suklaakeksit



Tässä tosi herkullinen suklaakeksien resepti (kiitos Annalle!), johon saa vaihtelua eri suklaalaaduilla (kts minttusuklaaversio). Suosikkini on tämä tumman ja maitosuklaan yhdistelmä (puolet kumpaakin). Onnistuneen lopputuloksen juju on riittävän lyhyt paistoaika. Keksejä kannattaa pitää uunissa vain niin kauan, että taikina on juuri ja juuri kypsynyt (ei siis missään nimessä kovettunut!). Näin keksit jäävät ihanan pehmeiksi!


250 g margariinia
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata rouheena
100 g maitosuklaata rouheena
1 dl kookoshiutaleita (korvata voi kaurahiutaleilla, mantelirouheella/lastuilla tai muilla pähkinöillä)


Sulata margariini kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min.

Paulig-parisien

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

319 arvostelua, keskiarvo 4,47 tassua
Loading ... Loading ...