Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Hyydytetty porovoileipäkakku

22.5.2013

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/05/porokakku.jpg
4 h Keskitaso 12 henkilölle 40

Avainsanat

Porovoileipäkakku

Ainesosat

PoroTäysjyvä/ruis

Kategoriat

Voileipäkakut

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(19)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Porokakku

Muunna reseptiämukaan.
12HENKILÖLLE 12 HENKILÖLLE
12 henkilölle

Pohja ja kansi

n. 600 g tummaa limppua viipaleina

1 1/2 dl maitoa

Täyte

4 (à 2 g) liivatelehteä

300 g kylmäsavuporoviipaleita

2 maustekurkkua

15 cm:n pala purjoa

2 1/2 dl vispikermaa

200 g chilituorejuustoa

200 g valkosipulituorejuustoa

1/2 dl vettä

Koristelu

persiljaa

tummia ja vihreitä viinirypäleitä

ohuita kylmäsavuporoviipaleita

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

leivinpaperi   

undefined

Porokakku

Muunna reseptiämukaan.
12HENKILÖLLE 12 HENKILÖLLE
12 henkilölle

Pohja ja kansi

n. 600 g tummaa limppua viipaleina

1 1/2 dl maitoa

Täyte

4 (à 2 g) liivatelehteä

300 g kylmäsavuporoviipaleita

2 maustekurkkua

15 cm:n pala purjoa

2 1/2 dl vispikermaa

200 g chilituorejuustoa

200 g valkosipulituorejuustoa

1/2 dl vettä

Koristelu

persiljaa

tummia ja vihreitä viinirypäleitä

ohuita kylmäsavuporoviipaleita

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

leivinpaperi   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voit kietaista myös vuoan sisäpinnan suojaksi leivinpaperisuikaleita. Näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

POHJA. Peitä vuoan pohja limppuviipaleilla. Kostuta maidolla.

TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa kylmäsavuporo ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.

Hienonna purjo.

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuustot, kylmäsavuporo, maustekurkku ja purjo.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita vesi-liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.

KANSI. Laita päälle kerros leipäviipaleita. Kostuta.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

KORISTELU. Asettele kakun päälle koristeeksi persiljaruusukkeita.

Tee viinirypäleistä kukkasia leikkaamalla rypäleet neljään osaan siten, että osat jäävät kiinni kantaan. Aseta erivärisiä rypäleitä päällekkäin.

Taittele ohuet porosiivut ruusukkeiksi ja laita niitä vieri viereen näyttäväksi asetelmaksi.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakkurulla_400x400.jpgVoileipäkakkurulla porotäytteellä
45
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/hyydytetty-porokakku-resepti.jpgHyydytetty porokakku
13
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vanilja-raparperimuffinssit-resepti.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suklainen-rahkapiirakka-resepti_400x400.jpgSuklainen rahkapiirakka
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/POP15.jpegEläinjuhlathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CDL1605.jpegKakkutuethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P04510.jpegKahvikakkuvuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/SW526.pngVärilliset suklaalastut
Näytä lisää

Kommentit (40)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
4.8.2024 16:58

Kinuskikissa: Kiitän 🙂

Kinuskikissa
4.8.2024 11:13

pellavapaita: aivan upealta näyttää! Tykkään tosi paljon vaaleasta pinnasta, jota vasten koristelutkin erottuvat hyvin. 🌸

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
3.8.2024 10:43

Tumma pinta ohjekuvassa on kaunis. Minullakin tummasta Real-leivästä pintakerros (ja pohja), mutta päädyin laittamaan vispikerma-tuorejuustoseoksen (Viola aurinkokuivattu tomaatti) leivän pinnalle. Lähinnä varmistaakseni kosteuden säilymisen leivässä h-hetkeen asti.
Poroa emme henk.kohtaisista syistä syö, joten laitoin Snellmanin naudanpaistia, ohuen ohuet siivut silputtuna ja Hk:n Milanon salamia. Niistä tein ruusukkeetkin pinnalle 🙂
Tuorejuustoina täytteessä Violan aurinkokuivattu tomaatti- ja ruohosipuli-maut.

Kakku on ohjeen mukainen noilla maku-vaihdoilla. / Lisäys: Vau, miten hyvää kakkua! 😀

Kinuskikissa
24.5.2021 21:18

sinikka68: ihanaa kuulla! Kiitos kommentista ja kuvasta! 😊❤️

sinikka68
22.5.2021 14:10

Hyvää oli 😋

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/38378_20210522_114616_220x220.jpg
Kinuskikissa
21.11.2017 15:42

Marjo: noihin aikoihin markkinoilla oli useampikin vähärasvaisempi vaahtoutuva kerma, tästä syystä ympäripyöreä ilmaisu. Nykyään taitaa olla vain Flora Vispi. 🙂

Marjo K
20.11.2017 19:26

Hei,
Olen tehnyt 4 vuotta sitten Porokakkua Kinuskukissan joululehdestä mutta nyt en muista mitä laitoin kun ohjeessa puhutuaan kevyt vispitä?

Kinuskikissa
25.5.2017 22:20

Kiitos eldis! 🙂 Hyvä huomio tuo hintavertailu!

eldis
25.5.2017 21:25

Alla viesteissäkin mainuttua pororouhetta löytyy ainakin Stockan herkusta. S-ryhmä ilmeisesti myy sitä myös, en vaan ole huomannut katsoa. Ilokseni rouhe maksoi vain puolet leikkeleen hinnasta ja säästyyhän sitä käyttäessä yksi työvaihekin. Koristeluihin ostin kuitenkin leikkelettä. On se kallista, mutta kakku on tosi hyvää!

Kinuskikissa
13.9.2016 21:58

Salla: sitä olen tässä tarkoittanut. Kevytvispi-nimeä käytin, koska ei ollut tarkoitus pointata tiettyä tuotemerkkiä. Mutta nykyään ei taida muilla valmistajilla enää vastaavaa tuotetta olla, joten vaihtoehdot on vähissä. Voi käyttää tavallista vispikermaakin toki.

Näytä lisää

Kinuskigalleria (2)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20240804_091101_400x400.jpgpellavapaitaTumma leipäkin näkyy :)
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20240803_102457_400x400.jpgpellavapaitaPäällä kuorrutus
2

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa