Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Hyydytetty katkarapukakku

31.1.2014

Kaupallinen yhteistyö Chipstersin kanssa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/katkarapukakku.jpg
4 h Keskitaso 16 henkilölle 14

Avainsanat

KalavoileipäkakkuRapu

Ainesosat

KatkarapuTäysjyvä/ruis

Kategoriat

VoileipäkakutYhteistyöreseptitYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(11)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Katkarapuvoileipäkakku

Muunna reseptiämukaan.
16HENKILÖLLE 16 HENKILÖLLE
16 henkilölle

Pohja

175 g hapankorppuja

100 g voita tai margariinia

Täyte

4 (à 2 g) liivatelehteä

3 prk (à 170 g) Chipsters katkarapuja suolaliemessä

10 cm:n pala purjoa

2 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g Chipsters Remouladekastiketta

1 1/2 dl tillisilppua

1/2 tl valkopippuria

3 rkl sitruunamehua

Koristeluun

tilliä

katkarapuja

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

iso sydänmuotti   

siivilä   

lasta   

leivinpaperi   

undefined

Katkarapuvoileipäkakku

Muunna reseptiämukaan.
16HENKILÖLLE 16 HENKILÖLLE
16 henkilölle

Pohja

175 g hapankorppuja

100 g voita tai margariinia

Täyte

4 (à 2 g) liivatelehteä

3 prk (à 170 g) Chipsters katkarapuja suolaliemessä

10 cm:n pala purjoa

2 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g Chipsters Remouladekastiketta

1 1/2 dl tillisilppua

1/2 tl valkopippuria

3 rkl sitruunamehua

Koristeluun

tilliä

katkarapuja

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

iso sydänmuotti   

siivilä   

lasta   

leivinpaperi   

Vinkki

  • Hapankorppupohjan sijaan voit vuorata vuoan pohjan ruisleipäviipaleilla. Tarvitset n. 300 g leipäviipaleita ja ¾ dl maitoa niiden kostuttamiseen.
  • Jos et tee kakkuun sydänkoristetta, kaada kaikki täyte vuokaan, jolloin sitä tulee hieman paksumpi kerros. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa vuoan koon 26-senttiseksi. Kasvata pohjan määriä silloin neljänneksellä.
  • Voit korvata osan katkaravuista kylmäsavulohiviipaleilla.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Sivele vuoan ja ison sydänmuotin reunojen sisäpintaan kevyesti ruokaöljyä esimerkiksi talouspaperin avulla. Näin täyte irtoaa helpommin.

POHJA. Rouhi hapankorput tehosekoittimella hienoksi murskaksi.

Sulata voi ja lisää joukkoon hapankorppurouhe. Levitä seos vuoan pohjalle.

TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Valuta katkaravut siivilässä. Halutessasi laita kourallinen katkarapuja syrjään koristelua varten. Leikkaa loput katkaravut pieniksi paloiksi.

Hienonna purjo.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, Remouladekastike, tilli, valkopippuri, katkaravut ja purjo.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Aseta sydänmuotti leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Levitä täytettä muotin sisälle. Kaada loput täytteestä vuokaan. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ohuen lastan avulla. Siirrä tarjoilulautaselle. Irrota sydänkuvio veitsen avulla muotista.

KORISTELU. Asettele kakun päälle tillinoksia. Nosta sydänkoriste lastan avulla kakun päälle.

Viimeistele koristelu katkaravuilla ja tillisilpulla.

Yhteistyössä Chipsters

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_lohikakku_400x400.jpgLohi-wasabikakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_lohivoileipapiirakka-artikkelikuva_400x400.jpgSmörrebröd-lohipiirakka
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/05/hyydytetty-lohi-mativoileipakakku-resepti.jpgLohi-mätivoileipäkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_tonnikalavoileipakakku-artikkeli_400x400.jpgTonnikalavoileipäkakku
18
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_joulukuusi-voileipakakku-2_400x400.jpgJoulukuusi-voileipäkakku
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/lohikakku-ruispinnalla.jpgLohihyydykekakku rapealla ruispinnalla
15
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/raparperi-kinuskikakku-resepti.jpgRaparperi-kinuskikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
5
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/WM-PJEL.jpegPinjatathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P04510.jpegKahvikakkuvuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/RPK11.jpegPaperikoristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/POP15.jpegEläinjuhlat
Näytä lisää

Kommentit (14)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
11.1.2023 17:47

pellavapaita: meidän nuorison mieleen olisi varmasti ollut juurikin tuo sinun kalaisa versiosi, täälläkin nimittäin tykätään tonnikalasta. 🐟 Kalakeksit on aikas mainioita tuossa päällä! Täytyypä tämä idea pihistää johonkin tulevaan voileipäkakkuun!

Piiku2: tyypillisesti katkaravut (myös pakastetut) lienevät esikypsennettyä lajia, mutta toki kannattaa aina pakkauksesta varmistaa säilyvyysohje (toivottavasti sellainen annetaan!).

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
8.1.2023 11:36

Katkaravut eivät ole papan ja minun juttu. Lohi on, muttei sitä ollut nyt saatavilla siinä hetkessä, kun suolaisen kakun tekeminen iski paakarointi-mieleeni.

Siispä siis tuunasin ehkä hiukan arkisemmaksi juhlavan kakun 😉 Vuokani 26 cm. Pohjaksi kahta siivua vaille koko 420 g Real-paketti, kuoret otin ohuesti joka sivulta pois ja tälläsin osin pikkuisista paloistakin pohjan tiiviisti täyteen leipää.
Kostutukseen 1 dl maitoa, mikä nyt maistelussa osoittautui tismalleen oikeaksi määräksi 😀

Kuohukerma, Viola yrttimaustettu tuorejuusto, kuivattua tilliä, sitr.pippuria, viispippuria myllystä pari kieppiä, Aura-merkkistä kurkkumajoneesia 200g, 2 prk tonnikalapaloja öljyssä, valutettuna.
Siinä ainekseni. Kotoisasti, arkisestikin. Kakku on ollut yön jääkaapissa. Leipä pehmennyt juuri sopivaksi, mistä olen tosi iloinen! Koristeluun sattui kivasti olemaan kala-suolakeksejä joulusta jääneinä; pieniä vierailijoita varten ostettuina, mutta unohtuneina mummun kaapin kätköihin 😀 Nyt hyvään käyttöön niitä! Sitr.kuorta pappa raastoi pinnalle; hän on minun ”ylimmäinen raastajani” – ei tosin siis raasta hermojanikaan, vaan ihan sitruunaa, limeä… 😀 😀

Vaikea muuten sisäistää ensin, että kyse suolaisesta kakusta, kun pääasiassa olen makeita tehnyt pilvin pimein ja makean perään olen 🙂 Tässä on kyllä uusi suosikki perheen kekkereihin suolaisena tarjottavana 😀 Nam 😀

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
8.1.2023 06:27

Piiku2: Se on totta että hyvistä kakku ohjeista kannattaa pitää kiinni kynsin ja hampain! 🙂
Itse en uskalla tähän ottaa kantaa kotileipuritaustalla muuta kuin sen mitä ohjeet sanovat,eli josko Kinuskikissalla olisi vielä lisätarkennusta sinulle antaa.
Minulla tuli vain mieleen, että kun seuraavan kerran menet ruokakauppaan ostoksille niin nykäisepä hihasta kalatiskin myyjää.
Niillähän pitää olla laaja tietous tällaisista asioista ja kun kerrot voileipäkakusta ja sen mikä sinua mietityttää, niin voi olla että sieltä tulee vimpan päälle tietoa. 🙂

Piiku2
6.1.2023 19:32

Mutta vielä tuosta katkarapujen säilyvyydestä: minä tämän hysterisoinnin aloitin mutta meneekö nyt turhaan sekaisin tuoreet katkaravut vs esikypsennetyt? Haluaisin tätä niin tehdä jatkossakin plus muuta katkarapua, kun sitten googlaa ’esikypsennetyn katkaravun säilyvyys’ niin joka paikassa sanotaan 3 vrk jääkaapissa, ei se vsin yksi vrk!
Ja ne kaikki pakastekatkaravut, esim Pirkka, jotka ovat valmiita heti käytettäväksi eivätkö ne ole juuri esikypsennettyjä eli parempi säilyvyys (?!)

Kinuskikissa
3.1.2023 18:11

Piiku2: resepti on aikanaan tehty Chipsters-merkkisistä, suolaliemeen säilötyistä katkaravuista. Tätä tuotetta ei näy enää valmistettavan, joten emme voi varmistaa sen säilyvyyttä, mutta vastaavalle Pirkan tuotteelle luvataan säilyvyydeksi 1-2 vrk. Mikäli pakastekatkaravuilla on vain vuorokauden säilymisaika, kannattaa suosia ei-pakastetta.

Piiku2
2.1.2023 17:40

Tein soveltaen perjantaina uudeksivuodeksi lauantai. Tänään ma aloin syömään loppuja, jäi kun oli paljon muutakin ruokaa.
Nyt sitten erehdyin lukemaan katkarapujen säilyvyydestä, yksi vuorokausi sulatettuna! Miten noin? Käytin Pirkka pieniä (punaisia) katkarapuja, nehän on esikäsiteltyjä, kypsiä, voi käyttää sellaisenaan.
Mikä tässä on säilyvyysohje?
Oikein herkkua oli vielä tänäänkin kolme vrk vanhana mutten kyllä jatkossa enää ilman juhlia yhdelle-kahdelle tee jos päivän säilyy!

Kinuskikissa
23.7.2015 21:28

ivi: oi, harmi juttu, että hyvä tuote on lopetettu. Mutta joltain toiselta tuotemerkiltä varmaan löytyy remouladekastiketta. Tai sitten sitä voi tehdä itse. Jos sinulta sattuu löytymään Kinuskikissan helpot suosikit -kirja, niin siellä on resepti.

ivi
Kinuskileipomo ivi
23.7.2015 15:38

tuota Chipsters Remouladekastiketta ei täältä saa, millä voisin sen korvata ?

Kinuskikissa
21.5.2015 09:40

ivi: voit käyttää!

ivi
Kinuskileipomo ivi
19.5.2015 23:06

Jos gluteenittomana haluaa, voiko käyttää gluteenitonta näkkäriä ?

Näytä lisää

Kinuskigalleria (3)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20230108_110419_2_400x400.jpgpellavapaitaHyvää on!
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20230108_105658_2_400x400.jpgpellavapaitaKalakakku-kokeilu
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9640_hyydytetty-katkarapu-kylmäsavulohikakku_400x400.jpgiviherkkua
1

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1531 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa