31.12.2014   218 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Kevyet herkut,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: -

Höyhenenkevyt sitruunajuustokakku


sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku on alun perin julkaistu blogissa vuonna 2008 ja reilu vuosi sitten järjestetyssä äänestyksessä te valitsitte sen blogin kolmen suosituimman reseptin joukkoon. Eikä ihme – tämä yksi blogin leivotuimmista juustokakuista ihastuttaa kuohkealla koostumuksellaan ja kevyellä raikkaudellaan. Kakkua maistellessa ei arvaisi, miten kevyistä raaka-aineista se on loihdittu. Julkaisin reseptin nyt uudella aikaleimalla, sillä jotkin alkuperäisen reseptin raaka-aineista ovat poistuneet valikoimista ja tein pieniä muutoksia. Tämä on myös hyvä paikka muistuttaa reseptin olemassaolosta – näin joulun jälkeen monesti kaipaillaan vinkkejä kevyempään herkutteluun.

Koko kakku: 1900 kcal *)
Yksi pala (12 kpl): 160 kcal *)
*) Koristelu ei sisälly kalorimääriin, kalorit laskettu makeutusjauhe-vaihtoehdon mukaan

Vinkki: pohjan hedelmäsoseen voi korvata 75 grammalla margariinia.

Pohja:
200 g digestivekeksejä (kevytversio)
125 g vauvojen hedelmäsosetta

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (13 %)
2 dl rasvatonta mango-sitrusjugurttia (tai jokin vastaava maku)
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta (tai sokeria)
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:

3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua

Koristelu:
tummaa suklaata
kultaisia sokerihelmiä


Hienonna keksit ja yhdistä hedelmäsoseen kanssa. Levitä seos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunamehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, makeutusjauhe, vaniljasokeri ja kuoriraaste. Vaahdota valkuaiset.

Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseokseen. Yhdistä rauhallisesti vatkaten valkuaisvaahdon kanssa. Tarkista makeus, sillä sitruunoiden happamuus vaihtelee. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl appelsiinimehusta ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla tai käytä pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota kiehkuroita ja iso tähtikuvio kakun päälle. Viimeistele sokerihelmillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
261 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-mari-norma

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Kinuskikissa suosittelee: hiivaleipä
    mari-johanna: Nyt on meidän keittiössä jauhot kirjaimellisesti pöllynneet, hetken aikaa taikinaa vaivatessa meinasi Jopa epätoivo vallata kun taikina juuttui käsiin,…
  • Puolukka-omenapiiras
    Kinuskikissa: Matleena: maissitärkkelys on yksi vaihtoehto. Vehnäjauhotkin käyvät, mutta laittaisin kokonaisen desin.
  • Tempaus Kinuskiyhteisön nuorille (max 15 v.) leipureille!
    Kinuskikissa: Aamuriemu: Kannustamme nuoriakin leipojia perustamaan oman Leipomon ja julkaisemaan kilpailureseptin siellä. Jos lapsen taidot eivät siihen vielä riitä, voi reseptin…
  • Brasilialaiset juustopallot
    Kinuskikissa: karoliina7: kiitti tiedosta! Ohjeeseen voisi siis lisätä maininnan, että pallot voi muotoilla myös käsin. Norma: kuulostaa siltä,…
  • Tuulihattutaikina
    Kinuskikissa: Tiina: siinä voi olla riskinsä, koska taikina sisältää voita, jolloin rakenne saattaa muuttua ei-pursotettavaksi. Toisekseen tuulihattutaikina on kohtuu herkkä ja…

Kumppanit