Kategoria: Juustokakut,  Kevyet herkut,  Pääsiäinen 25.11.2008   167 kommenttia

Höyhenenkevyt sitruunajuustokakku



Tämä juustokakku ansaitsee todellakin paikkansa blogissa, sillä mieliresepteistäni on taas kyse. Sitruunakakkua teki vuosia sitten äitini, joka paljasti vasta jälkikäteen kakun keveyden. En olisi ikinä uskonut, miten vähillä kaloreilla kakku oli loihdittu. Kevyt voi todella olla hyvää ja tässä tapauksessa myös ihanan raikasta. Olen muokannut reseptiä hieman ja tavallaan se on löytynyt blogistani jo aiemminkin sitruunatäytteen ohjeesta. Juustokakkuun täyte on tehty kaksinkertaisena.

Kalorimäärät on laskettu makeutusjauhe-vaihtoehdon mukaan. Sokeria ja makeutusjauhetta voi käyttää samassa suhteessa. Kaikki mahdolliset aineet ovat rasvatonta/vähärasvaisinta vaihtoehtoa ja kalorilaskelma on tehty sen mukaan. Esimerkiksi maustamatonta tuorejuustoa myydään 2-prosenttisena versiona.

Itse maksoin kakkua leipoessani taas oppirahoja kiilteen tekemisessä. En malttanut antaa täytteen hyytyä riittävän pitkään jääkaapissa ja kaadoin kiilteen kakun päälle hieman lämpimänä. Lopputulos näkyy valkoisena sakkana kiilteen pinnalla. Lopulta se antoikin kakulle jännän huurteisen efektin, kun asiaa ei ajattele epäonnistumisena.


Kts. johdanto kevyistä herkuista.

Koko kakku: 1719 kcal *)
Yksi pala (12 kpl): 143 kcal *)
*) koristelu ei sisälly kalorimääriin

Pohja:
200 g Digestive-keksejä (vähärasvaisempi versio)
1 prk Nestlé Bona -sosetta (maku: omena-banaani-appelsiini)

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (2 % rasvaa)
2 dl rasvatonta veriappelsiinijugurttia
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta/sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:

3 liivatetta
2 ½ dl appelsiinitäysmehua

Koristeet:
- suklaapursotukset
- ananaskirsikat


Hienonna keksit ja yhdistä keksimurska soseen kanssa. Levitä keksimuru-soseseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle. (Halutessasi voit tehdä pohjan myös margariiniin. Vinkkejä keksipohjan tekemisestä löydät keksipohjaohjeesta.)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, makeutusjauhe/sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.

Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta n. ½ dl appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten muun mehun kanssa. Jos mehun pintaan meinaa muodostua sakkaa, poista se lusikalla. Jäähdytä kiilleliemi huoneenlämpöiseksi ennen täytteen päälle kaatamista. Kaada kiille vuokaan lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

93 arvostelua, keskiarvo 4,27 tassua
Loading ... Loading ...