31.12.2014   213 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Kevyet herkut,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: -

Höyhenenkevyt sitruunajuustokakku


sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku on alun perin julkaistu blogissa vuonna 2008 ja reilu vuosi sitten järjestetyssä äänestyksessä te valitsitte sen blogin kolmen suosituimman reseptin joukkoon. Eikä ihme – tämä yksi blogin leivotuimmista juustokakuista ihastuttaa kuohkealla koostumuksellaan ja kevyellä raikkaudellaan. Kakkua maistellessa ei arvaisi, miten kevyistä raaka-aineista se on loihdittu. Julkaisin reseptin nyt uudella aikaleimalla, sillä jotkin alkuperäisen reseptin raaka-aineista ovat poistuneet valikoimista ja tein pieniä muutoksia. Tämä on myös hyvä paikka muistuttaa reseptin olemassaolosta – näin joulun jälkeen monesti kaipaillaan vinkkejä kevyempään herkutteluun.

Koko kakku: 1900 kcal *)
Yksi pala (12 kpl): 160 kcal *)
*) Koristelu ei sisälly kalorimääriin, kalorit laskettu makeutusjauhe-vaihtoehdon mukaan

Vinkki: pohjan hedelmäsoseen voi korvata 75 grammalla margariinia.

Pohja:
200 g digestivekeksejä (kevytversio)
125 g vauvojen hedelmäsosetta

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (13 %)
2 dl rasvatonta mango-sitrusjugurttia (tai jokin vastaava maku)
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta (tai sokeria)
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:

3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua

Koristelu:
tummaa suklaata
kultaisia sokerihelmiä


Hienonna keksit ja yhdistä hedelmäsoseen kanssa. Levitä seos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunamehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, makeutusjauhe, vaniljasokeri ja kuoriraaste. Vaahdota valkuaiset.

Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseokseen. Yhdistä rauhallisesti vatkaten valkuaisvaahdon kanssa. Tarkista makeus, sillä sitruunoiden happamuus vaihtelee. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl appelsiinimehusta ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla tai käytä pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota kiehkuroita ja iso tähtikuvio kakun päälle. Viimeistele sokerihelmillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
247 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Toiveet ja kehitysehdotukset
    Ari Pekka Virtanen: Mihin on hävinny maustekakkun ohje mihin laiten raparperiä
  • Ruusuinen raparperikakku
    inkkarikettu: Samaa käytin kyllä. :) Voi olla etten ollut makuun tottunut ja sen takia sitä vähän vierastin.
  • Kukkakimppu-voileipäkakku
    isrik: Kiitos tiedosta. Kesällä kotona juhliminen on haastavaa. Talvella voi käyttää autotallia ja parveketta... Yritän selvitä.
  • Toffe
    mari-johanna: Hei Toffe! Nyt oli sinun vuorosi astua parrasvaloihin ja olikin mukavaa lukea tarinaasi. Sinulla onkin paljon kokemusta leipomisesta ja…
  • Kukkakimppu-voileipäkakku
    mari-johanna: Isrik: Uskoisin että voit pakastaa sekä tämän että pulled pork kakun. Säilyvyysopaskin niin lupaa. Toki kuorrutus ja koristelu kannattaa tehdä…
  • Kukkakimppu-voileipäkakku
    isrik: Voikohan tämänkin pakastaa ennen juhlaa? Kylmätila ei riitä muuten....
  • Pulled pork -voileipäkakku
    isrik: Voiko tätä pakastaa?
  • Mascarponella hunnutettu raparperipiiras
    maris: Minun on ihan valtavasti tehnyt mieli tehdä tätä piirakkaa jo viime kesästä asti. Raparperit vain ovat surukseni puuttuneet. Nyt kun…
  • Kesän hillotrio
    Kinuskiemo: sininen: Porkkanahillo sopii voilla tai tuorejuustolla (esim. jollain kirpeämmänmakuisella) voidellun paahtoleipäviipaleen, sämpylän ja voileipäkeksin päälle. Miksei myös sellaisenaan leivän päällisenä.…

Kumppanit

kinuskikissa-puoti2
valio-tammikuu
punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat