02.05.2011   8 kommenttia Kategoria: Koristeet
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio

Hortensiat


Sokerimassahortensiat

Tarvitset:

  • sokerimassaa (lehdet onnistuvat myös marsipaanista)
  • pastavärejä (sävyt baby blue, violet ja leaf green)
  • sokerikuorrutetta
  • tomusokeria
  • hortensiamuotin
  • lehtimuotin
  • lehtisuonimaton / tuoreita lehtiä
  • cocktail-tikkuja
  • kaulimen
  • munakuppeja/alumiinifoliota



Värjää valkoinen sokerimassa siten, että saat kaksi eri sävyä: vaaleansinistä ja violettia. Sekoita värit huolimattomasti toisiinsa. Kauli tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi.

Ota hortensiamuotilla levystä kukkakuvioita. Kuivata kukat kuppimaisissa alustoissa seuraavaan päivään. Alustoina voi käyttää esimerkiksi munakuppeja. Kupit voi muotoilla myös vaikkapa alumiinifoliosta. Taivuta terälehtien reunoja cocktail-tikun kärjellä tai muulla terävällä esineellä hieman sisäänpäin, jotta kukan kovera muoto korostuu.

Ota sokerikuorrutetta pieni nokare tuubista cocktail-tikun kärkeen ja pyyhkäise se kukan keskelle.

Muotoile sokerimassasta pallo ja liimaa kukat sokerikuorruteella sen pintaan vieri viereen. Vinkki: pallon sisuksessa voi käyttää esimerkiksi vanhat marsipaanijämät, mutta pintaan kannattaa kuitenkin laittaa kukkien värinen kerros sokerimassaa, jotta alusta ei pistä silmään kukkien lomasta.

Värjää sokerimassa/marsipaani vihreäksi pastavärillä. Kauli tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja ota lehtimuotilla kuvioita. Lehden pintaan saat lehtisuonikuviot lehtisuonimaton avulla kaulimalla (kesäaikaan myös tuoreet lehdet käyvät tarkoitukseen).

Jaa yhteisöpalveluissa

Kinuskikumppani

marenkikakku-iso

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 9

Kurkkaa aiemmat luukut »

Jouluinen cocktail-tarjotin

joulurullat-mini


Söpöt cocktailpalat syntyvät pakastimen kautta. Yhdistele erilaisista täytteistä ja pohjista näyttävä kokonaisuus.



Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos MARIS!
Nokkela keinot keksii! Kovettumaan
päässyt suklaamassa sai uuden
elämän, kun pehmitit sitä mikrossa.
Kiitos Kinuskit, että jaatte
tietoa havainnoistanne
ja autatte samalla
muita!

Osallistu ja voita Moccamaster!

vaniljamassakilpailu275

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaaputouskakku
    Helmeri: Minun pitäisi tehdä tämä kakku gluteenittomana, voikohan tuon vehnäjauhon korvata ihan vaan perunajauholla vai pitäisikö käyttää jotain gluteenitonta jauhoseosta?…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Johannapauliina: Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle…
  • Suklaaputouskakku
    Johannapauliina: Jos tuon pohjan pakastaisi, niin kannattaako se pakastaa kokonaisena vai leikata valmiiksi jo osiin?
  • Suklaaputouskakku
    Koppis: Hmm..nyt näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin..:) Täytynee tehdä pohja valmiiksi pakkaseen niin joulupäivänä ei tarvitse älyttömästi rehkiä tapaninpäivänkakun eteen..
  • Kreemit
    Anna Poikolainen: Missä suhteessa laittaisin ainesosia kun käytettävissä olisi margariini, maustamaton tuorejuusto ja mansikkatomusokeri?

Kumppanit