13.01.2015   13 kommenttia Kategoria: Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Donitsi-pikkuleivät


donitsipikkuleivat

Pikkuleipiin saa uutta jujua leipomalla ne donitsin muotoisiksi kahta eri kokoista muottia käyttäen. Värikäs ja makea kuorrute tehdään sokerimassasta. Koristella voi valkosuklaalla tai Candy melts -sulalla.

Vinkki: Sokeri- ja kaulintamassoja voi käyttää marsipaanin tapaan kuorruttamiseen ja koristeluun. Värillisiä massoja saa isoista ruokakaupoista ja leivontatarvikeliikkeistä. Voit värjätä massoja myös itse pastaväreillä.

50 kappaletta

Taikina:
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:

eri värisiä sokeri- tai kaulintamassoja
sokerikuorrutetta tuubissa
valkosuklaata


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota ympyrämuotilla (halkaisija 6 cm) kuvioita. Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle. Tee pienemmällä ympyrämuotilla (halkaisija 3 cm) ympyröiden keskelle aukot.

Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Tee kuvioita samoilla muoteilla, joita käytit taikinan kanssa. Liimaa ne sokerikuorrutteella pikkuleipien päälle.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita suklaasula pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota pikkuleipien päälle.


Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehden keväisessä juhlaliitteessä toukokuussa 2014.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
18 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit