Kategoria: Pääsiäinen,  Pullat ja munkit 08.04.2011   83 kommenttia

Dallaspullat


Rahkapullien ohje on toive, jonka moni Kinuski on viime aikoina esittänyt. Rahkapullat sopivatkin hyvin tähän vuodenaikaan ja pääsiäisleivonnaisten joukkoon. Toteutan toiveen kahdessa erässä. Ensimmäisenä vuorossa ovat dallaspullat, toisen ohjeen julkaisen vielä ennen pääsiäistä.


Taikina:
½ annosta pullataikinaa

Täyte:
100 g voita
1 ps vaniljakastikeaineksia
½ dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
¾ dl mantelirouhetta

Päälle:
1 muna
mantelirouhetta


Valmista pullataikina erillisen ohjeen mukaan, mutta puolet pienempänä annoksena.

Sulata voi. Sekoita joukkoon vaniljakastikeainekset, sokeri, vaniljarahka ja muna.

Kauli taikina 30 x 50 cm kokoiseksi levyksi.

Lusikoi täyte pieniksi nokareiksi taikinalevyn päälle. Levitä sitten tasaisesti. Ripottele päälle mantelirouhetta.

Kieritä taikinalevy rullalle. Nipistä saumakohta tiukasti umpeen.

Leikkaa taikinapötkö 10-20 palaan. 10 pullasta tulee mojovan kokoisia. Pikkupullat sopivat paremmin kutsuille, joilla on muutakin tarjottavaa.

Laita pullat muffinssivuokiin. Isojen pullien kanssa käytä esimerkiksi isoja amerikanmuffinssivuokia, pienemmät pullat voi laittaa leivosvuokiin tai muffinssipellin koloihin. Huomaa, että pullat kasvavat uunissa, joten muffinssivuokaan pitää jäädä leviämisvaraa.

Anna pullien kohota vielä 20-30 minuuttia. Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

Paista pullia 200 asteessa pullien koosta riippuen 10-15 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun pullat ovat saaneet sopivasti väriä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

50 arvostelua, keskiarvo 4,10 tassua
Loading ... Loading ...