16.10.2011   41 kommenttia Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Crème vanille -torttu


creme vanille2creme vanille3creme vanille4

Tämän reseptin sydän löytyy crème brûlée -tyylisestä vanukasmaisesta vaniljatäytteestä, jonka joukkoon omenaviipaleet pääsevät uimaan kypsymisen ajaksi. Neutraali pohja kompensoi täytteen makeutta. Makea vaniljaisuus ei pistäisi pahakseen muistakaan hedelmistä tai marjoista (esim. persikka, päärynä, puolukka, karpalo tai mustikka). Marjat suosittelen kierittämään perunajauhoissa ja happamammat sellaiset lisäksi sokeroimaan kevyesti.

Vaniljainen omenapiirakka

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Omena-vaniljatäyte:
450 g omenoita (n. 4 omenaa)
397 g kondensoitua maitoa
1 ½ dl kevytmaitoa
2 munaa
1 vaniljatanko
kanelia


Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. Nypi kuivat aineet sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele vuokaan.

Sekoita kondensoitu maito, kevytmaito ja munat keskenään. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan omenoiden päälle.

Ripottele pinnalle kanelia.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
35 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

valio-tammikuu
SAMkevät

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Toffe
    mari-johanna: Hei Toffe! Nyt oli sinun vuorosi astua parrasvaloihin ja olikin mukavaa lukea tarinaasi. Sinulla onkin paljon kokemusta leipomisesta ja…
  • Kukkakimppu-voileipäkakku
    mari-johanna: Isrik: Uskoisin että voit pakastaa sekä tämän että pulled pork kakun. Säilyvyysopaskin niin lupaa. Toki kuorrutus ja koristelu kannattaa tehdä…
  • Kukkakimppu-voileipäkakku
    isrik: Voikohan tämänkin pakastaa ennen juhlaa? Kylmätila ei riitä muuten....
  • Pulled pork -voileipäkakku
    isrik: Voiko tätä pakastaa?
  • Mascarponella hunnutettu raparperipiiras
    maris: Minun on ihan valtavasti tehnyt mieli tehdä tätä piirakkaa jo viime kesästä asti. Raparperit vain ovat surukseni puuttuneet. Nyt kun…
  • Kesän hillotrio
    Kinuskiemo: sininen: Porkkanahillo sopii voilla tai tuorejuustolla (esim. jollain kirpeämmänmakuisella) voidellun paahtoleipäviipaleen, sämpylän ja voileipäkeksin päälle. Miksei myös sellaisenaan leivän päällisenä.…
  • Brownies-pohja
    maris: Maria ja Kinuskikissa: Minä en ole tätä pohjaa tehnyt, mutta semmoinen tuli mieleen, että "liimautuisiko" täytekerros paremmin kiinni pohjaan, jos…
  • Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte
    piiku74: pystyykö tällä täytteellä kakun täyttämään niin, että kun on täyte riittävän kauan hyytynyt, että kumoaa kakun vai onko täyte sen…
  • Kesän hillotrio
    ragni: Riitta Laine, Johdannossa on tuo Dansukkerin linkki. Kävin katsomassa ja siellä on tietoa hilloista. Siellä luvattiin, että ohjeita noudattaen mm.…

Kumppanit