16.10.2011   41 kommenttia Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Crème vanille -torttu


creme vanille2creme vanille3creme vanille4

Tämän reseptin sydän löytyy crème brûlée -tyylisestä vanukasmaisesta vaniljatäytteestä, jonka joukkoon omenaviipaleet pääsevät uimaan kypsymisen ajaksi. Neutraali pohja kompensoi täytteen makeutta. Makea vaniljaisuus ei pistäisi pahakseen muistakaan hedelmistä tai marjoista (esim. persikka, päärynä, puolukka, karpalo tai mustikka). Marjat suosittelen kierittämään perunajauhoissa ja happamammat sellaiset lisäksi sokeroimaan kevyesti.

Vaniljainen omenapiirakka

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Omena-vaniljatäyte:
450 g omenoita (n. 4 omenaa)
397 g kondensoitua maitoa
1 ½ dl kevytmaitoa
2 munaa
1 vaniljatanko
kanelia


Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. Nypi kuivat aineet sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele vuokaan.

Sekoita kondensoitu maito, kevytmaito ja munat keskenään. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan omenoiden päälle.

Ripottele pinnalle kanelia.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
35 tassutusta
Loading...