16.10.2011   41 kommenttia Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Crème vanille -torttu


creme vanille2creme vanille3creme vanille4

Tämän reseptin sydän löytyy crème brûlée -tyylisestä vanukasmaisesta vaniljatäytteestä, jonka joukkoon omenaviipaleet pääsevät uimaan kypsymisen ajaksi. Neutraali pohja kompensoi täytteen makeutta. Makea vaniljaisuus ei pistäisi pahakseen muistakaan hedelmistä tai marjoista (esim. persikka, päärynä, puolukka, karpalo tai mustikka). Marjat suosittelen kierittämään perunajauhoissa ja happamammat sellaiset lisäksi sokeroimaan kevyesti.

Vaniljainen omenapiirakka

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Omena-vaniljatäyte:
450 g omenoita (n. 4 omenaa)
397 g kondensoitua maitoa
1 ½ dl kevytmaitoa
2 munaa
1 vaniljatanko
kanelia


Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. Nypi kuivat aineet sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele vuokaan.

Sekoita kondensoitu maito, kevytmaito ja munat keskenään. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan omenoiden päälle.

Ripottele pinnalle kanelia.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
35 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-saara

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Norjalaiset koulupullat
    Reipuli: Pullat kannattaa kohottaa "yli", niin silloin ei täyte kuohu uuniin. Hiivalla ei ole silloin enää niin paljon voimaa jäljellä.
  • Lakritsi-sitruunakakku
    ansku85: Kiitos Satu, nyt tein hopeatoffeesta ja koristelun noista kick-patukoista. Ainakin näyttäis näinkin onnistuvan, mausta en vielä tiedä,mutta ulkonäkö on ainakin…
  • Isänpäivän suklaamuffinssit
    Kinuskikissa: Lotta: gluteenittomat jauhoseokset on tehty leipojaystävällisiksi ja niissä on valmiina rakennetta tukevia aineita. Ne ovat myös yhdistelmäjauhoja, jolloin makua tulee…
  • Norjalaiset koulupullat
    SaaraAnna: Näistä tuli ihania, teen varmasti toistekin :-). Erityisesti 5-vuotias poikani ilahtui näistä ja ihaili kananmunaa muistuttavaa ulkomuotoa.…
  • Lakritsi-sitruunakakku
    Satu: ansku85: Minä olen tehnyt tätä kick-patukoista, kun ei fudgea ole löytynyt. Niillä ainakin onnistuu ja hyvää on ollut!

Kumppanit

halloween_border_ori
punnitse-ja-saasta
valio-tammikuu