31.01.2017   7 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Cookie dough -konvehdit


cookie-dough-konvehdit

cookie-dough-konvehdit-2

Cookie dough eli raaka pikkuleipätaikina on ainakin minusta parempaa sellaisenaan – mitä suotta paistamaan! 🙂 Cookie dough -leivokset olivat iso hitti neljä vuotta sitten ja jos sinäkin olet raa’an taikinan ystävä, tuo resepti kannattaa käydä tsekkaamassa. Myös Puffet-jäätelökakku sai ihanat sattumansa taikinapaakuista ja onpa jopa Kinuskikissa taikoo -kirjassa yksi kakkukin kuorrutettu cookie-taikinalla! Nyt se pääsi myös suklaakonvehtien täytteeksi.

Vinkit:

  • Muottiin mahtuu kerralla vain puolet taikinasta. Jos teet koko annoksen taikinaa, jäädytä konvehdit kahdessa erässä. Puhdista ja kuivaa muotti välissä. Voit myös hyödyntää toisena muottina jääpalamuotteja tai pyöritellä taikinasta palloja.
  • Huomaathan, että herkkävatsaiset eivät kestä suuria määriä raakaa taikinaa. Leivinjauhe antaa taikinaisen aromin, mutta saat taikinasta vatsaystävällisempää, jos jätät kohotusaineen pois.

28 kappaletta

Taikina:
100 g voita
¾ dl sokeria
¾ dl fariinisokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl kermaa tai maitoa
1 dl tummia suklaarakeita
öljyä

Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
minisydämet-koristerakeita


Vatkaa voi ja sokerit sekaisin. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet. Öljyä sydän-konvehtivuoan kolot kevyesti rypsiöljyllä. Painele taikina tiiviisti vuoan koloihin.

cookie-dough-konvehdit-vaihe cookie-dough-konvehdit-vaihe

Anna konvehtien jäätyä pakastimessa jäädytysteholla tunti – puolitoista. Irrota jäätyneet konvehdit muotista ja laita takaisin pakastimeen odottamaan kuorruttamista.

cookie-dough-konvehdit-vaihe-2 cookie-dough-konvehdit-vaihe-3

Sulata kuorrutesuklaat mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Ota konvehteja pakastimesta pieni määrä kerrallaan, jotta ne eivät ehdi sulaa kuorruttamisvaiheen aikana.

Kieritä jäinen konvehti kahden haarukan avulla suklaasulassa. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua takaisin astiaan. Aseta kakkuritilän alle leivinpaperi ja laita konvehdit ritilälle valumaan. Ritilän ansiosta konvehdin alareunasta tulee hieman siistimpi, mutta välttämätön se ei ole – voit nostaa konvehdit myös leivinpaperin päälle.

Ripottele suklaapintaan samantien koristerakeita. Ole ripeä, sillä suklaa jähmettyy nopeasti. Siirrä konvehdit melko nopeasti leivinpaperin päälle, jotta ne eivät kovetu ritilään kiinni. Jos suklaa jähmettyy kuorruttamisen aikana, voit lämmittää sitä uudelleen mikrossa.

cookie-dough-konvehdit-vaihe-4 cookie-dough-konvehdit-vaihe-5

Säilytä konvehdit jääkaapissa. Tarjoile sellaisenaan tai paketoi lahjapusseihin ja anna ystävälle!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
69 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Tippaleivät
    Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    Liiana: Kiinnitin huomiota siihen että ohjeessa sanotaan että saa maidottonan korvaamalla maito esim. Simalla. Reseptissä kuitenkin on voita jossa on maitoa…
  • Tippaleivät
    Jaana Katriina Asikainen: Tein elämäni ensimmäiset tippaleivät ja gluteinittomina.Käytin kahta leipäjauho sekoitusta ja nesteenä simaa. Onnistuivat hyvin. En muutenkaan ole rasvapaistanut mitään. Kannattaa…
  • Keikautettu Cheese Cake
    pellavapaita: Holvaus Marsu; kiitokset. Ja onpa sinulla hauska nimimerkki! Tulee mieleen lapsuus, jolloin äiti toisinaan saattoi sanoa, ettei jotain saa "holvata…
  • Tippaleivät
    mari-johanna: Teemu: Yleensä leivonnaisten vaihto gluteenittomiksi onnistuu varsin mallikkaasti vain jauhoja vaihtamalla. Itse en ole tipaleipiä koskaan gluteenittomina kokeillut, mutta…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100