31.01.2017   9 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Cookie dough -konvehdit


cookie-dough-konvehdit

cookie-dough-konvehdit-2

Cookie dough eli raaka pikkuleipätaikina on ainakin minusta parempaa sellaisenaan – mitä suotta paistamaan! 🙂 Cookie dough -leivokset olivat iso hitti neljä vuotta sitten ja jos sinäkin olet raa’an taikinan ystävä, tuo resepti kannattaa käydä tsekkaamassa. Myös Puffet-jäätelökakku sai ihanat sattumansa taikinapaakuista ja onpa jopa Kinuskikissa taikoo -kirjassa yksi kakkukin kuorrutettu cookie-taikinalla! Nyt se pääsi myös suklaakonvehtien täytteeksi.

Vinkit:

  • Muottiin mahtuu kerralla vain puolet taikinasta. Jos teet koko annoksen taikinaa, jäädytä konvehdit kahdessa erässä. Puhdista ja kuivaa muotti välissä. Voit myös hyödyntää toisena muottina jääpalamuotteja tai pyöritellä taikinasta palloja.
  • Huomaathan, että herkkävatsaiset eivät kestä suuria määriä raakaa taikinaa. Leivinjauhe antaa taikinaisen aromin, mutta saat taikinasta vatsaystävällisempää, jos jätät kohotusaineen pois.

28 kappaletta

Taikina:
100 g voita
¾ dl sokeria
¾ dl fariinisokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl kermaa tai maitoa
1 dl tummia suklaarakeita
öljyä

Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
minisydämet-koristerakeita


Vatkaa voi ja sokerit sekaisin. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet. Öljyä sydän-konvehtivuoan kolot kevyesti rypsiöljyllä. Painele taikina tiiviisti vuoan koloihin.

cookie-dough-konvehdit-vaihe cookie-dough-konvehdit-vaihe

Anna konvehtien jäätyä pakastimessa jäädytysteholla tunti – puolitoista. Irrota jäätyneet konvehdit muotista ja laita takaisin pakastimeen odottamaan kuorruttamista.

cookie-dough-konvehdit-vaihe-2 cookie-dough-konvehdit-vaihe-3

Sulata kuorrutesuklaat mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Ota konvehteja pakastimesta pieni määrä kerrallaan, jotta ne eivät ehdi sulaa kuorruttamisvaiheen aikana.

Kieritä jäinen konvehti kahden haarukan avulla suklaasulassa. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua takaisin astiaan. Aseta kakkuritilän alle leivinpaperi ja laita konvehdit ritilälle valumaan. Ritilän ansiosta konvehdin alareunasta tulee hieman siistimpi, mutta välttämätön se ei ole – voit nostaa konvehdit myös leivinpaperin päälle.

Ripottele suklaapintaan samantien koristerakeita. Ole ripeä, sillä suklaa jähmettyy nopeasti. Siirrä konvehdit melko nopeasti leivinpaperin päälle, jotta ne eivät kovetu ritilään kiinni. Jos suklaa jähmettyy kuorruttamisen aikana, voit lämmittää sitä uudelleen mikrossa.

cookie-dough-konvehdit-vaihe-4 cookie-dough-konvehdit-vaihe-5

Säilytä konvehdit jääkaapissa. Tarjoile sellaisenaan tai paketoi lahjapusseihin ja anna ystävälle!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
74 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100