10.05.2009   40 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muut suolapalat,  Pizzat, voileivät, iltapalat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Cocktail-ruudukko


cocktail ruudukko1cocktail ruudukko2cocktail ruudukko3cocktail ruudukko4cocktail ruudukko5

Cocktail-lajitelma kuuluu meillä usein juhlapöydän suolaiseen osastoon. Lajitelmasta jokainen löytää omat suosikkinsa ja pienen kokonsa ansiosta niitä jaksaa maistaa useita makuja. Katkarapua lukuun ottamatta tahnat voi tehdä edellisiltana jääkaappiin valmiiksi. Nämä reseptit on suhteutettu siten, että jokaisesta tulee suunnilleen sama määrä suupaloja (n. 25 - 35 kpl/laji).

Cocktail-palat

Lohitäyte:
150 g lämminsavulohta (perattuna)
1 dl tilliä
6 cm:n pala purjoa
100 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 tl sinappia
1 tl hunajaa

Leipäpohjat:
n. 15 siivua saaristolaisvuokaleipää

Koristeluun:
ruohosipulia ja/tai sitruunansiivuja

Hienonna lämminsavulohi, tilli ja purjo. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa leivistä tarvittaessa reunoja ja pyöreä pääty pois. Leikkaa leipäsiivut kahteen osaan. Laita nokare tahnaa jokaiselle leivälle ja koristele esimerkiksi ruohosipulisilpulla tai sitruunansiivulla.

Porotäyte:
100 g kylmäsavuporosiivuja
½ punasipulia
1 dl persiljaa
125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
200 g ranskankermaa

Leipäpohjat:
n. 15 siivua ruisvuokaleipää

Koristeluun:
persiljaa tai hillosipuleita

Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa leivistä reunat pois ja leikkaa ne kahteen osaan. Laita nokare tahnaa jokaiselle leivälle ja koristele esimerkiksi pienellä persiljaruusukkeella tai hillosipulilla.

Katkaraputäyte ("Toast Skagen"):
225 g katkarapuja
1 ½ dl tilliä
¾ dl smetanaa
¾ dl majoneesia
150 g maustamatonta tuorejuustoa
¼ tl suolaa
valkopippuria
2 tl sitruunamehua

Leipäpohjat:
n. 15 siivua vehnäpaahtoleipää

Koristeluun:
tilliä tai katkarapuja

Sulata, valuta ja paloittele jäiset katkaravut. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa paahtoleivistä pyöreä pääty pois. Paahda leipäviipaleet. Leikkaa ne sitten kahteen osaan. Levitä päälle täytettä ja koristele esimerkiksi pienellä tillinoksalla tai yhdellä katkaravulla.

Tonnikalatäyte:
1 prk (200 g) tonnikalapaloja öljyssä
½ pienehköä sipulia
½ dl majoneesia

Leipäpohjat:
n. 8 siivua ruisvuokaleipää

Koristeluun:
ruohosipulia

Valuta tonnikalasta öljy ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa leivistä reunat pois ja leikkaa ne neljään osaan. Laita nokare tahnaa jokaiselle leivälle ja koristele esimerkiksi ruohosipulinvarsilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
27 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit