11.07.2014   92 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivokset,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Brookies


brookies

Teiltä lukijoilta on tullut toiveita saada blogiin brookieseja – uusia Ameriikan herkkuja New Yorkin Brooklynistä. Tämän suussa sulavan suklaaihanuuden kaava on seuraava: brownies + cookies = brookies. Täysin uusi yhdistelmä tämä ei minulle ollut, sillä hieman vastaavanlaista leivonnaista tein vuoden 2011 vapuksi ohjeessa murobrownies. Brookieseissa kerrokset ovat kuitenkin toisinpäin.

Yhdistin brookies-reseptiini kaksi luotto-ohjettani: cookie dough -leivoksissa nähdyn brownies-taikinan sekä vappuleipomuksestani ja monesta muustakin yhteydestä tutun murotaikinan, amerikkalaisittain suklaahipuilla höystettynä.

Näistä elementeistä rakennettu kaava todella toimii! Taikinainen suklaapohja yhdistettynä hieman rapeaksi jäävään keksikerrokseen, ah! Tein näistä toisenkin version, mutta totesin pohjan vaativan esikypsennyksen, jotta päällimmäinen kerros ei kuivu liikaa.

Vinkki: 10 minuutin esipaistoajalla pohja jää hyvin taikinaiseksi. Se on kuitenkin koko leivoksen paras juttu! Huomioi kuitenkin, että levy täytyy jähmettää jääkaapissa, jotta sen saan pehmeästä pohjasta huolimatta leikattua paloiksi. Palat saattavat olla hieman tahmaisia. Jos haluat aavistuksen kiinteämmän pohjan, jatka esipaistoaikaa 5 minuutilla.

Kerrossuklaaleivokset


Brownies-taikina:

160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:

125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta


Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.

brookies-vaihe-2

Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.

brookies-vaihe-3 brookies-vaihe-4

Valmista seuraavaksi cookie-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe.

brookies-vaihe

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

brookies-vaihe-8

Lisää päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa.

brookies-vaihe-5 brookies-vaihe-6

Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
618 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100