07.09.2016   29 kommenttia Kategoria: Makuja maailmalta,  Muut suolapalat,  Suolaiset pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Brasilialaiset juustopallot


brasilialaiset-juustopallot

Tässä juttusarjassa (jota julkaistaan myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä) teen maailmanympärysmatkaa leivonnaisten kautta. Juustopallot (Pão de Queijo) ovat Brasiliassa erittäin suosittuja ja niitä syödään niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin. Ne sopivat hyvin myös suolaiseksi naposteltavaksi kahvipöytään. Juustopalloissa on hurmaava koostumus: pinta on rapea, mutta pehmeä sisus venyy kuin juusto. Nämä herkkupalat kannattaa nauttia vastaleivottuina!

Leivonnaisen esikuva on ranskalaiset vehnäjauhoista valmistetut sämpylätyyppiset juustopallot. Brasiliassa perinteikkäämmät tapiokajauhot tekevät näistä herkuista luontaisesti gluteenittomia. Tapiokajauhoja saa useista hyvin varustetuista ruokakaupoista ja ekokaupoista.

Erilaisia versioita saat juustolaatua vaihtamalla. Kokeile esimerkiksi cheddaria, fetaa tai sinihomejuustoa. Ylijääneitä juustopalloja voi säilyttää muutaman päivän ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ja lämmittää uudelleen uunissa.

Huom! Kommenttien perusteella vaikuttaa siltä, että tapiokajauhojen merkeillä on eroja ja toisista jauhoista tulee paksumpi taikina. Jos taikinaa ei pysty pursottamaan, muotoile siitä käsin palloja.

55-60 kappaletta

Ainekset:
3 dl täysmaitoa
1 ½ dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
5 dl tapiokatärkkelystä eli -jauhoja
2 munaa
3 dl raastettua parmesaania


Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä maito, öljy ja suola pienessä kattilassa. Kiehauta keskilämmöllä välillä sekoitellen. Ota kattila liedeltä. Lisää tapiokajauhot kattilaan huolellisesti sekoittaen.

juustopallot-vaihe juustopallot-vaihe-2

Siirrä taikina kulhoon ja vaivaa kädellä tai monitoimikoneella noin 5 minuuttia, kunnes taikina on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita munat yksitellen taikinaan. Lisää lopuksi hienoksi raastettu juusto.

juustopallot-vaihe-3 juustopallot-vaihe-4

Laita taikina kertakäyttöiseen pursotupussiin tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota taikinasta kiekkoja (halkaisija 3,5 cm) pellille leivinpaperin päälle. Taikina ei leviä juurikaan paistettaessa. Laita pelti uuniin ja laske samalla lämpötila 175 asteeseen. Paista 20-25 minuuttia, kunnes juustopallot ovat kohonneet ja saaneet kevyesti väriä.

juustopallot-vaihe-5 juustopallot-vaihe-6

Jäähdytä hetki ja nauti mahdollisimman tuoreina.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
38 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100