21.01.2014   33 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Bebe-piirakka


bebe piirakkabebe piirakka 2

Bebe-leivokset ovat yksi rakkaimmista blogiresepteistäni. Lukijalta tuli aikanaan idea leivosten muuntamisesta piirakan muotoon. Yhden levymallisen bebeohjeen jo teinkin, mutta tämä vastaa vielä tarkemmin sitä, mitä olen halunnut kokeilla nämä (hui!) jo kolme vuotta. Täytteen ja kuorrutteen voi toki tehdä alkuperäisellä reseptillä, mutta vaihteen vuoksi halusin kokeilla mokkaversiota. Äiti hemmotteli minua kaupan mokka-bebeillä pikkutyttönä ja niihinkin liittyy nostalgiaa ja muistoja.

Vaniljan sijaan maustoin täytteen fariinisokerilla ja pidin sen antamasta vivahteesta. Kuorrute maistuu melko vahvasti kahvilta ja se tasapainottaa piirakan makeutta. Moniin makuihin tottunut tyttäreni söi kuorrutteenkin hyvällä ruokahalulla, mutta toiselle kahvin aromi tuntui liian vieraalta. Kahvijauhetta voi laittaa puolet vähemmän tai jättää kokonaan pois.

Vinkki: Resepti on tehty pitkään irtopohjaiseen teräsvuokaan (n. 10 x 33 cm). Voit tehdä sen tavalliseen piirakkavuokaan kertomalla ainesten määrät 1,5:llä.

Mokkabebe-piiras

Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
½ dl fariinisokeria
2 tl perunajauhoja
1 dl kuohukermaa
1 keltuainen
85 g huoneenlämpöistä voita

Sokerikuorrute:
2 tl pikakahvijauhetta ("murukahvia")
2 rkl kiehuvaa vettä
2 ½ dl tomusokeria

Koristelu:
hasselpähkinöitä
tomusokeria


Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuainen. Lisää jauhot muutamassa erässä.

Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen, kevyesti painellen vuoan pohjalle ja ohuelti reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin. Näin reunat eivät valahda paiston aikana.

Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irtopohjaista vuokaa käyttäessäsi irrota vuoasta.

bebe-piirakka-vaihe

Sekoita kattilassa keskenään fariinisokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuainen. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

bebe-piirakka-vaihe-2

Levitä täyte pohjan päälle. Nosta jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt.

bebe-piirakka-vaihe-3

Liuota kahvijauhe kuumaan veteen. Yhdistä tomusokerin kanssa tasaiseksi seokseksi. Kaada kuorrute täytteen päälle. Levitä lusikan tai lastan avulla tasaiseksi. Tarvittaessa heiluttele vuokaa, jotta pinta tasoittuu.

bebe-piirakka-vaihe-4 bebe-piirakka-vaihe-5

Asettele kuorrutteen pinnalle hasselpähkinöitä koristeiksi. Nosta piirakka jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoile piirakkana tai leikkaa leivoksiksi.

bebe-piirakka-vaihe-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
47 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu