19.03.2013   86 kommenttia Kategoria: Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Bebe-neliöt


bebeneliot-1

Klassiset bebe-leivokset ovat sulostuttaneet kahvihetkiä jo isoäitien aikaan. Perinteiset bebet näperretään yksitellen erillisiin leivosvuokiin, mutta tässä valmistamista on nopeutettu tekemällä iso bebe-levyllinen. Näin kerralla valmistuu 50 pikkuneliötä, joista nautiskelee isompikin juhlaväki. Tämä ohje saattaa olla joillekin lehdestä tuttu, sillä se julkaistiin Kinuskikissan leivontakoulussa Unelmien Talo&Koti -lehdessä tammikuussa.

Vinkit:

  • Jos haluat koristella leivokset nonparelleilla tai strösselillä, ne kannattaa ripotella heti, kun olet saanut kuorrutteen levitettyä. Kun pinta kuivahtaa, koristeet eivät tartu kiinni.
  • Voit tehdä ohjeella myös perinteisiä, pyöreitä bebe-leivoksia erillisissä leivosvuoissa, kts. ohje Isun bebe-leivokset.
  • Kahvinmakuisen, ruskean kuorrutteen saat lisäämällä vesi-tomusokeriseokseen yhden pussin pikakahvijauhetta.
  • Bebe-leivokset kestävät hyvin pakastusta.

Nopeammat Bebe-leivokset

Pohja:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria

Sokerikuorrute:
5 ½ dl tomusokeria
4 rkl vettä
punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä
pehmeitä kultahelmiä


Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot muutamassa erässä.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ½ cm paksuksi levyksi.

bebeneliot-vaihe2-1

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.

Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

bebeneliot-vaihe2-2

Levitä täyte pohjan päälle. Nosta jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt.

bebeneliot-vaihe2-3

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi. Jos käytät nestemäistä elintarvikeväriä, saatat joutua lisäämään tomusokerin määrää. Kaada kuorrute täytteen päälle. Levitä veitsellä tai lastalla tasaiseksi.

bebeneliot-vaihe-1 bebeneliot-vaihe3-1

Anna kuorrutteen jähmettyä jonkin aikaa. Leikkaa levystä sitten pieniä neliöitä.

bebeneliot-vaihe3-2

Asettele päälle kultahelmiä.

bebeneliot-vaihe-2

Säilytä leivokset jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
78 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

valio-tammikuu
kinuskikissa-puoti2

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Mehevä suklaakakkupohja
    Kinuskiemo: Eija Sippola: Kinuskikissa jo sinulle vastasikin. Tässä vielä toinen näkökulma kakun osiin leikkaamisesta. Kakun voisi myös pakastaa ”ehyenä”. Kun sitten…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Kinuskikissa: Kaunis kiitos sinulle, Ms Gates! :)
  • Vadelmatäyte
    Kinuskikissa: pellavapaita: voi kiitos sinulle, kyllä olet ihana, että tulet antamaan palautetta. Aina mukava lukea, miten ohjeita hyödynnetään. Ehkä nähdään lopullinen…
  • Kinuskileipomoiden käyttöohje
    Kinuskikissa: Mia Johanna ja maris: ilmeisesti sekaannus johtuu samalla tavalla nimetyistä kuvista ja piuhat menee siitä syystä ristiin. Näin päättelen... Laitoin…
  • Keskikesän salmiakkileivokset
    Kinuskikissa: maiju69: kurkkasin kuvan gallerian puolelta, tosi kiva että laitoit sinne! Tosi nättejä. :) Kuorrutteen kanssa ehkä pieni jäähdyttely ennen kaatamista…
  • Brownies-pohja
    Kinuskikissa: Maria: hyvä kysymys! Minulle ei tule muuta mieleen kuin jos kokeilisi sipaista väliin kerroksen marmeladia. Voisiko se toimia liimana?
  • Mehevä suklaakakkupohja
    Kinuskikissa: Eija: kyllä voi! Leikkaa kakkupohja osiin jo ennen pakastamista. Koska pohjan ominaisuuteen kuuluu pieni hajoavaisuus, kakku kannattaa koota niin, että…
  • Murun mustikkamuffinssit
    Kinuskikissa: Tuude: kiitos mukavasta palautteesta! Paistoaikaan saattoi vaikuttaa myös jauhovaihdos tai sitten yksinkertaisesti ero uunin tehossa. Hyvä, että maltoit pitää uunissa…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Kinuskikissa: inkkarikettu: kiva kuulla, että maistuu! :) Käytitkö muuten samaa ruusuvettä kuin minulla tässä? Mietin, josko niissä on eroja. Ruusuvesihän koostuu…

Kumppanit