Kategoria: Kääretortut,  Pääsiäinen,  Täytekakut 10.04.2011   43 kommenttia

Banaanikakku


banaanikakku1banaanikakku2banaanikakku3banaanikakku4

Täytekakun – ainakin pienemmän sellaisen – voi vaihteeksi kääräistä kasaan näinkin. Itse asiassa hyvin helppoa ja nopeaa! Kakun teema pitää linjansa alusta loppuun: muotonsa lisäksi banaani vaikuttaa myös täytteessä sekä herkullisessa banaanikuorrutteessa. Banaanin makuinen massa on sukua vaahtokarkkimassalle, jota olen käyttänyt joissain sivuston täytekakuissa. Käsiteltävyys on samankaltainen, erona lähinnä väri ja hento banaanin aromi.


Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kuohukermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
1 banaani
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Kuorrutus:

100 g appelsiinituorejuustoa
500 g banaanimassaa
vihreää kimallespraytä
pala tummaa suklaata


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa levy heti sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.

Hienonna banaani haarukalla. Sekoita banaanin joukkoon sitruunamehu.

Lisää kerma-tuorejuustovaahtoon hienonnettu banaani, sokeri, vaniljasokeri ja vaniljakreemi/kastikejauhe.

Levitä täyte pohjan päälle siten, että levyn keskelle täytettä tulee enemmän ja ylä-, ala ja sivureunoille vain ohut sipaisu. Banaanin päät saavat jäädä ohuemmiksi, koska niistä leikataan seuraavassa vaiheessa joka tapauksessa osa pois. Jos et aio muotoilla kääretortusta banaania, voit toki levittää täytteen sivusuunnassa tasaisesti.

Kieritä kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.

Siirrä kääretorttu tarjoilulautaselle. Taivuta sitä hieman kaarevaksi. (Tässä vaiheessa pohjan pintaan saattaa ilmestyä muutama halkeama, mutta nämä peittyvät kuorrutusvaiheessa.)

Leikkaa banaanin päitä ohuemmiksi. Voit myös veistää banaania keskeltä (sisäsivulta) hieman ohuemmaksi.

Levitä kääretortun pintaan tuorejuustoa tarttumapinnaksi banaanikuorrutteelle.

Kauli banaanimassa ohueksi (2-3 mm) soikion muotoiseksi levyksi.

Nosta levy kääretortun päälle. Asettele levy tiiviisti banaanin päälle ja työnnä levyä alareunoista banaanin alle – näin saat korostettua banaanin pyöreää muotoa. Voit käyttää alareunojen viimeistelyssä apuna muotoilutyökalua.

Leikkaa (marsipaani)veitsellä ylimääräiset reunat pois.

Suihkuta banaanin päihin vihreää kimallespraytä.

Muotoile banaanin toista päätä suippomaiseksi. (Tämän voisi tehdä jo ennen kimallesprayn suihkutusta.)

Sulata suklaapala mikrossa miedolla lämmöllä. Sivele banaanin päihin kerros suklaata. Sipaise ohuet suklaaviivat myös banaanin poikki.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

27 arvostelua, keskiarvo 4,26 tassua
Loading...Loading...