Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Appelsiinitäytteet

15.4.2008

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/04/appelsiini1.JPG
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/04/appelsiini1-300x128.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/appelsiini2-300x128.jpg
30 min Helppo 1 väliin (24 cm) 40

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

Täytteet

Erityisruokavaliot

GluteenitonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(4)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1VÄLIIN (24 CM) 1 VÄLIIN (24 CM)
1 väliin (24 cm)

JUGURTTIPOHJAINEN TÄYTE

3 (à 2 g) liivatelehteä

1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu

1 1/4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 dl appelsiinijogurttia (Ingman)

100 g appelsiinituorejuustoa

(oranssia pastaväriä)

TAI

(keltaista pastaväriä+)

(punaista pastaväriä)

TUOREJUUSTO-KERMATÄYTE JA APPELSIINIMURSKA

400 g appelsiinilohkoja sokeriliemessä (Rainbow)

2 dl vispikermaa

200 g appelsiinituorejuustoa

n. 1/4 dl vaniljakreemijauhetta

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1VÄLIIN (24 CM) 1 VÄLIIN (24 CM)
1 väliin (24 cm)

JUGURTTIPOHJAINEN TÄYTE

3 (à 2 g) liivatelehteä

1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu

1 1/4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 dl appelsiinijogurttia (Ingman)

100 g appelsiinituorejuustoa

(oranssia pastaväriä)

TAI

(keltaista pastaväriä+)

(punaista pastaväriä)

TUOREJUUSTO-KERMATÄYTE JA APPELSIINIMURSKA

400 g appelsiinilohkoja sokeriliemessä (Rainbow)

2 dl vispikermaa

200 g appelsiinituorejuustoa

n. 1/4 dl vaniljakreemijauhetta

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Jugurttipohjainen täyte

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon jugurtti, tuorejuusto ja kuoriraaste.

Laita appelsiinimehusta ¼ dl kattilaan ja lisää loput täytteeseen.

Kiehauta appelsiinimehu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Syvennä halutessasi täytteen sävyä pastavärein.

Kaada vuokaan pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.

Tuorejuusto-kermatäyte ja appelsiinimurska

Kaada appelsiinilohkosäilykkeestä liemi pois, mutta säästä osa kostutusta varten.

Soseuta appelsiinilohkot nopeasti tai murskaa ne haarukalla. Levitä kostutetun pohjan päälle.

Huom: pohjaa kannattaa kostuttaa hieman normaalia vähemmän, sillä appelsiinisose/murska on hyvin mehukasta.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.

Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe.

Levitä appelsiinimurskan päälle.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vanilja-raparperimuffinssit-resepti.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suklainen-rahkapiirakka-resepti_400x400.jpgSuklainen rahkapiirakka
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/0075052.jpegIrtopohjaiset piirakkavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/WM-PJEL.jpegPinjatathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/HSblat.jpegSilikoniset koristelumuotit
Näytä lisää

Kommentit (40)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskiemo
26.1.2017 22:11

Roosa P : Otit käyttöön kikka kakkosen ja sitten vielä kolmosen. Leivonnassa tarvitaan usein juuri tuollaista uuden näkökulman löytämistaitoa kiperässä tilanteessa. Hyvä sinä! 🙂

Roosa P
26.1.2017 20:52

Tein tuon tuorejuusto-kermatäytteen appelsiinimurskalla, joskin appelsiinimurska vaihtui mandariinimurskaksi, kun kaupasta ei löytynyt säilykeappelsiineja.Ja kävi myös niin että sitä mandariinimurskaa oli vähänlaisesti, joten korvattiin tuoreilla mandariineilla jotka murskattiin ja hyvää tuli! Vieraatkin kehuivat todella paljon. T.14v leipuri

Kinuskikissa
14.8.2015 17:21

Martsu82: vaahtoutuva vaniljakastike on vähän riskialtis valinta ainakin pakastettavaan kakkuun. Ilman pakastustakin vaahdon rakenne ei pysy oikein muodossaan, tosin mukaan sekoitettava tuorejuusto voi parantaa tilannetta. Mansikoiden tilalle valitsisin mieluiten joitain muuta marjaa, sillä mansikka kärsii eniten pakastuksesta verrattuna vaikka vadelmaan. Ei vaikuta makuun toki, mutta sulaessa irtoaa nestettä, joka kostuttaa alempaa pohjaa (huomioi siis ainakin kostutuksessa). Yksi vaihtoehto on muussata mansikat valmiiksi. En tiedä vastasinko kysymykseen, mutta tässä heränneitä ajatuksia. 🙂

Martsu82
12.8.2015 08:44

Hei

Meillä olisi juhlat tiedossa syyskuussa ja ajattelin helpottaa itseäni leipomalla kakun pakkaseen etukäteen. Pohjan ajattelin leipoa parhaaksi todetulla kakkupohjalla tällä sinun aito suklaakakkupohjalla. Ajattelin laittaa kakun väliin mansikka siivuja ja näitten mansikka siivujen päälle laittaa tätä Tuorejuusto-kermatäytettä. Pystyykö tätä tuorejuusto täytettä vähän muuntelemaan jos kerman tilalle pistäisin vaahtoutuva vaniljakastike ja tietenkin tätä appelsiinituorejuustoa, mutta joutuisin jättämään pois tämän vaniljakreemijauheen, niin pitäisikö tämä vaniljakreemijauhe korvata jollain muulla?

Yli päätänsä pystyykö tämmöisen kakun pakastamaan?

Näin sekavasti selitettynä mitä tässä hain.

Kinuskikissa
2.4.2015 19:59

Hansu: appelsiini ja suklaa ovat taattu makupari. 🙂 En ihan ymmärtänyt, mitä tarkoitat sekoittumisella. Jos täytteet tulevat eri väleihin, ei järjestyksellä ole merkitystä. Huomioithan kuitenkin, että jugurttitäytteen vuoksi kakku on koottava reunalliseen vuokaan.

Hansu
2.4.2015 09:30

Moi! Teen vkl:na täytekakkua johon ajattelin tehdä täältä tuon appelsiinijogurtitäytteen ja suklaatäytteen tummasta suklaasta. Sopiiko nämä täytteet koostumuksiensa puolesta yhteen ilman sekoittumista? Ja kumpi kannattaa laittaa alle? 🙂

Kinuskikissa
3.11.2014 21:44

Helle: juustokakut-kategoriasta voi löytyä jotain vastaavia, ainakin yksi jugurttikakku on sielläkin. Liivatetta kannattaa kyllä olla, jos juustokakuksi aikoo soveltaa.

Helle
1.11.2014 18:30

Miten voisin muokata jugurttipohjaisen täytteen juustokakkuun sopivaksi, tarvitseeko lisätä liivatteita esim? Ajattelin keksipohjaista kakkua, tätä täytteeksi ja jonkun makuinen kiille päälle:)

Cakefreek
31.10.2013 15:39

Ei hätää, selasin ja löysyin vastauksen kysymykseeni:
20.8.2009 10:06
Jenni: saman huomasin minäkin, mutta kuvittelin että vain meidän kaupasta se olisi tilapäisesti loppu. Harmillista, mielestäni appelsiinisäilyke on paljon parempaa kuin mandariini. Mutta mandariinilla siis voi korvata tai käyttää tuoretta appelsiinia.

Cakefreek
31.10.2013 15:37

Taisin laittaa kysymykseni aikasemmin tänään väärään paikkaan, joen laitan nyt tänne minne kuuluukin laittaa:

Eli olen tekemässä Tuorejuusto-kermatäyte ja appelsiinimurska täytteellä kakkua tällä kertaa, mutta ongelmaksi tulikin ettei niitä tölkki appelsiineja (Rainbow) tunnu löytyvän mistään. Kävin Kannelmäen Prismassa, josta ajattelin että olisi sekä pari S-Markettia läpi. Olisiko sinulla Kinuskikissa vinkkiä mistä voisin Espoo, Vantaa, Helsinki seudulla löytää niitä 😀 ? Tai voisinko korvata jollakin? Ihan tavallisilla appelsiineilla sitten? tai sitten jätän appelssiini murskan kokonaan väliin.

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa