17.11.2016   8 kommenttia Kategoria: Joulu,  Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Anispiparkakut


anispiparit

Pipariaika on pian käsillä ja tänä vuonna joulupipareihini pääsi Kinuskikissan maustekaapin nousija, anis. Mausteen isoa määrää ei pidä reseptissä säikähtää. Anis ei puske pipareista läpi, vaikka maustetta onkin reilusti. Sitä voi laittaa reilumminkin!

Taikinakuvioiden päälle ripottelin reippaasti valkosuklaata. Se antaa makua ja suutuntumaa. Valkosuklaa paahtuu uunissa karamellimaiseksi ja sopii siten loistavasti pikkuleipien päälle. Muuta koristelua ei sitten tarvitakaan. Ripaus tomusokeria riittää.

35 kappaletta

Taikina:
100 g voita
1 dl sokeria
¾ dl vaahterasiirappia
1 muna
2 rkl kokonaisia aniksia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
70 g valkosuklaata


Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon (lämmitä jääkaappikylmää voita hieman mikrossa). Mittaa joukkoon sokeri. Kuumenna vaahterasiirappi kiehuvaksi ja lisää kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon muna.

Hienonna anikset morttelilla jauhemaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan pienissä erissä.

Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri se kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa pari tuntia.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi ja ota lumihiutalemuotilla kuvioita. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi. Laita suklaarouhetta taikinakuvioiden keskelle.

Paista pipareita 200 asteessa 6-8 minuuttia pipareiden paksuudesta riippuen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
27 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    mari-johanna: Tuuli Komulainen: Päivää tai kahta ennen tarjoilua hyvinkin. Tai sitten juuri niin että teet reilusti ennen, pakastat ilman kinuskia ja…
  • Kermavaahdon pursotus - "perusteet"
    Nikkari Marju: Flora kuohu on parempaa ja varsinkin huonoissa lämpimissä oloissa helposti kuohkeaksi saatavaa mökillä esim.. Kerman sekaan tomusokeria jota käytetään muutoin…
  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    Tuuli Komulainen: Moikka! Miten paljon etukäteen tän vois tehdä?
  • Suklaan temperointi
    maris: Orangiina ja Kinuskikissa: minullakaan ei ole paljon suklaan temperoinnista kokemusta. Olen kuitenkin pari kolme kertaa tehnyt Kinuskikissan twix-piirakasta suklaapatukoita, joiden…
  • Unelmapikkuleivät
    hiilari: Teimme poikaporukalla näitä nyt kolmatta kertaa ja jostain syystä keksimme lässähtivät uunissa täysin. Eli palloset levisivät yhdeksi isoksi levyksi. Kertokaapa…

Kumppanit

suomi100