21.07.2016   5 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Amerikkalaiset pannukakut


amerikkalaiset-pannukakut

Sanotaan, että Amerikassa kaikki on suurempaa, mutta pannukakun kohdalla se ei pidä paikkaansa. Kotoinen uunipellillä paistettava pannukakkumme on jättiläinen verrattuna amerikkalaisiin, jotka ovat pieniä, pyöreitä ja kuohkeita. Niiden paistamiseen tarvitset lettupannun, jolle taikinaa annostellaan reilusti, jotta pannukakuista tulee riittävän paksuja. Lettupannuissakin on eroja – toisissa saa paistettua hyvinkin paksuja kakkusia. Omani oli ihan perusmallia.

Tarjoilussa käytetään sokerin sijaan vaahterasiirappia. Amerikkalaisten suosimia pensasmustikoita voi tarjota lisukkeena tai niitä voi sekoittaa suoraan taikinaan. Toki kaikki kotoisat marjamme mansikoita ja metsämustikoita myöten sopivat tarjoiluun esimerkiksi kermavaahtoon yhdistettynä.

Minä en tullut ottaneeksi ylös pannareiden lukumäärää. Laittaisitteko kommentteihin, kuinka monta pannarilettua te taikinasta saatte? Sen pohjalta saisin täydennettyä ohjeen. Kiitti kovasti jo etukäteen! 🙂

Taikina:
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
25 g voita
6 dl kevytmaitoa
3 munaa

Paistamiseen:
voita

Tarjoiluun esimerkiksi:
vaahterasiirappia
mustikoita ja mansikoita
hilloja
kermavaahtoa


Yhdistä pannaritaikinan kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Mittaa kulhoon maito ja lisää joukkoon vispilällä sekoittaen jauhoseos, voisula ja munat.

Paista lettupannulla lieden keskilämmöllä kummaltakin puolelta. Annostele taikinaa reilusti, jotta saat paksuja pannukakkuja. Tarjoile esimerkiksi vaahterasiirapin kera.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
63 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100