Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Omenankukat

26.5.2008

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/05/omenankukat2.JPG

Avainsanat

Sokerimassakukka

Kategoriat

KevätKoristeet

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioLiivatteeton

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(3)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Tulosta

Jaa

undefined

Ainekset

kappaletta

Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

tomusokeria

punaista jauheväriä

kimallejauhetta

keltaista pastaväriä

valmista sokerikuorrutetta

Tarvikkeet

kukkamuotit   

pallopäinen työkalu   

muotoilusieni   

alumiinifolio   

muotoilukupit   

elintarvikepensseli   

undefined

Ainekset

kappaletta

Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

tomusokeria

punaista jauheväriä

kimallejauhetta

keltaista pastaväriä

valmista sokerikuorrutetta

Tarvikkeet

kukkamuotit   

pallopäinen työkalu   

muotoilusieni   

alumiinifolio   

muotoilukupit   

elintarvikepensseli   

Ohje

Piilota kuvat

Kukkien tekoa voi nopeuttaa valmiilla muoteilla, esimerkiksi tällaisella kolmen muotin setillä:

Ohenna terälehtiä pallopäisellä työkalulla. Alla voi käyttää muotoilusienen mukana tulevaa pehmeää alustaa. Tämä ehkäisee terälehtien puhki menemistä.

Siirrä kukka varovasti kuivumaan kuperalle alustalle. Tämä voi olla esimerkiksi kananmunakotelon päälle levitetty folion pala (folio voi painaa kennon sisään sen verran kuin haluaa kukkaan pyöreää muotoa) tai munakuppi.

Paina kukan terälehteä työkalulla, jotta se painuu hieman keskeltä.

Paina kukkaa lopuksi keskeltä syvemmälle.

Kukat kennoissaan

Sivele terälehtien reunoille vaaleanpunaista kimallejauhetta.

Kukan keskiosaa varten värjää pala vaniljamassaa keltaiseksi. Muotoile yhdestä palasta ohut pitkula.

Riko pitkulan toiseen reunaan hipsuja veitsellä tai veitsimäisellä työkalulla.

Jaa pitkula pienempiin osiin.

Rullaa osat kierteelle.

Liimaa osa kukkaan sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla.

Nuppuja varten tarvitset pyöreäksi muotoillun palan massaa ja yhden muotilla otetun kukan. Ohenna terälehdet ja leikkaa ne irti toisistaan.

Asettele terälehtiä yksi kerrallaan pyöreän palan ympärille.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/09/sokerimassaruusu-ohje.jpgHelppo sokerimassaruusu
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_ruusut1_400x400.jpgRuusut
61
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kirsikkakukat-resepti_400x400.jpgKirsikankukat
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_langoitetut-kukat-pioni-3_400x400.jpgLangoitetut kukat - pioni
17
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_5C336956-4EE4-455C-B935-6879F25E4EAC_400x400.jpegIirikset
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_hortensia_pikkukuva1_400x400.jpgHortensiat
8
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vanilja-raparperimuffinssit-resepti_400x400.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
9
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/RPK11.jpegPaperikoristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/0075052.jpegIrtopohjaiset piirakkavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuoka
Näytä lisää

Kommentit (31)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Taikinatassu
29.5.2011 17:26

JULLE_: sokerimassaa on melko hankala itse valmistaa, kun siihen tarvitaan sitten glukoosia ja glyseriiniä ynnä muuta, eikä sen valmistus sittenkään mitenkään erityisen helppoa ole. Pastillage-massaa onkin sitten helpompi tehdä, mutta se soveltuu vain koristeiden valmistukseen, sillä se kuivuu erittäin nopeasti ja erittäin kovaksi. Jos et tahdo ruveta harrastamaan melko vaativaa kokeilevaakeittiötä, suosittelen tilaamaan sokerimassan netin kautta tai ostamaan leivonta-alan erikoisliikkeistä. Marsipaania saa myös tavallisista kaupoista eri värisinä ja se toimii jotakuinkin samoin kuin sokerimassa, on hiukan pehmeämpää ja siten ehkä helpompi työstää, mutta ei kuivu yhtä nopeasti eikä yhtä kovaksi.

Tomusokerista ja vedestä saat kyllä tahnan, jolla voit ainakin jollain tavalla kuorruttaa muffinsseja. Lisäksi tomusokerista saat erilaisia kuorrutteita lisäämällä esimerkiksi mehua tai rasvaa ja pikeerin saat sekoittamalla tomusokeria ja kananmunan valkuaista.

julle_
29.5.2011 15:45

Olen vielä ihan palikka näissä asioissa (13v), mutta haluasin kovasti tietää, että miten sitä sokerimassaa voisi tehdä? Tarvitaanko siihen vain tomusokeria ja vettä? Ja voisiko sitä laittaa osittain muffinssien päälle?:) Kiitos ihanista sivuista, niiden ansiosta minäkin innostuin leipomaan!

merimariel
13.4.2011 08:57

Tomuvärejä löytyi täältä http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Categories/ELINTARVIKKEET/Efektis%C3%A4vyt/Tomuv%C3%A4rit

Kinuskiemo
12.4.2011 18:27

MERIMARIEL:
Kinuskikissa kertoi, ettei löytänyt Confetin elintarvikeosiosta tomuvärejä lainkaan. Saman totesin minäkin, pelkkää tyhjää oli sävyjen kohdalla. Joten tarkempaa tietoa on vaikea antaa kuin, että kimallepulveri oli käytössä.
Värisävystä ei välttämättä edes ole jäljellä tarkempaa tietoa tallennettuna kuin nuo kuvat, arvelee Kinuskiemo.

merimariel
12.4.2011 12:40

Confetin sivuilla oli vaaleanpunaista tomuväriä montaa eri sävyä. Mitähän sävyistä olet käyttänyt näihin omenankukkiin? Kerrotko samalla valkovuokkoihin käyttämäsi keltaisen tomuvärin sävyn? Kiitos etukäteen!

Kinuskiemo
4.11.2010 14:28

SALMARI:
Marsipaanikukkien on hyvä antaa kuivua useampikin päivä, sokerimassakukkaset kuivuvat seuraavaan päivään menneesä.

Varsinkin marsipaanikoristeet pehmenevät jonkin verran kakun päällä, sokerimassakoristeet ovat vähän kovempia.

salmari
3.11.2010 23:03

Heippa! Kuinka kauan annat kukkien olla muotissa? Onko marsipaani ihan kovaa kun sen laittaa kakun päälle koristeeksi?

Kinuskikissa
21.4.2010 21:21

helena: anteeksi, etten vastannut aiemmin! Apteekin värit on vähän hankalia, esim. punainen on oikeastaan epämääräisen violettiin vivahtava sellaisenaan käytettynä (eli oranssin saaminen keltaisesta ja punaisesta ei välttämättä onnistu). En ole keksinyt, miten kovettunutta marsipaania saisi pehmenemään. Itse olen tulkinnut sen siinä vaiheessa menetetyksi tapaukseksi. 🙂

JimiHendrix 😉

JimiHendrix
4.4.2010 14:44

Cool baby cool !

helena
24.3.2010 18:13

…ai niin,mulla on ajalta kivi ja vasara olevaa marsipaania.Saakohan siitä enää millään ilveellä notkeaa.On päässy kuivumaan kun on nuo poijat kasvaneet 187cm.:iin ja ei ne enää äidin kanssa marsipaania muotoile,kohta jo pojanpoika on kehissä:)Vois vaan sillä kilon köntillä harjotella??

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä

Maailman paras mutakakku
2829 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa