11.7.2010
*) Kaakaoversio: korvaa ¾ dl vehnäjauhoista kaakaojauheella.
*) Kaakaoversio: korvaa ¾ dl vehnäjauhoista kaakaojauheella.
Voitele ja korppujauhota 24 cm kokoinen vuoka.
Huomioksi, että tällaiset voita sisältävät kakkupohjat kohoavat usein epätasaisesti: keskeltä huomattavasti reunoja enemmän. Tämän estääksesi käytä pyyhevinkkiä.
Sulata voi/margariini kattilassa ja anna sen jäähtyä (ei kuitenkaan niin paljon, että rasva jähmettyy).
Vatkaa munia ja sokeria, kunnes nuolijalla tehty kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Siivilöi puolet jauhoseoksesta varovasti nuolijalla käännellen munavaahtoon.
Sekoita loput ainekset siten, että kaadat vuorotellen pienen tilkan voisulaa ja siivilöit joukkoon lisää jauhoseosta.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Laita päälle folio suojaksi, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.
Tekisin tämän kakun halkaisijaltaan 20,3 cm ja korkeudeltaan 10,2 cm vuokaan ja haluan korkean kakun. Onko tämä 5 munan perusohje siihen sopiva? Paljonko pitää lisätä paistoaikaa?
Jester: jos vuoan materiaali on hyvin paksua (esim. keraaminen), niin sellainen ei ole paisto-ominaisuuksiltaan optimaalinen. Ehkä kokeilisin ensi kerralla varmuuden vuoksi toisen vuoan kanssa.
En avannut luukkua! Pitää ottaa tästä joku kerta revanssi. Pelasin varman päälle ja tein kaksi pellillistä levykakkupohjia, niistä sain onneksi täydellisen kakkupohjan vaikka tämä menikin metsään. 🙂
Jester: itse käytän irtopohjavuokaa usein kakkupohjia paistaessa. Ethän avannut uunin luukkua paiston loppuvaiheessa?
Voi itku, nyt meni meikäläisellä vihkoon tämän pohjan kanssa 😅 En tiedä mitä tapahtui, kun kypsyminen oli erittäin lupaavaa 45 minuuttiin saakka ja viimeisellä viidellä minuutilla pohja kuihtui aivan täysin kasaan ja näytti kumoamisen jälkeen siltä, että joku olisi nyrkin kokoisen palan haukannut keskeltä pois! Toimikohan pyyhevinkki tässä nyt liian hyvin? Aiemmin toimi erinomaisesti suklaakakkupohjissa. Käytin irtopohjavuokaa, vaikuttikohan materiaalin paksuus? Noh, ei auta kun alkaa leipomaan uutta, taidan kokeilla ihan perus sokerikakkupohjaa 🤣
Essi: tylsä homma kyllä. Kunpa olisikin aina selkeää, mikä epäonnistumisen aiheuttaa. 🙁
En avannut koko aikana luukkua ja perus ohkasessa alumiinivuoassa paistoin, missä kaikki kakkupohjat🤘 siirryin takasin 0,7-ohjeeseen.
Essi: voi itku! Joskus se voi olla vuoastakin kiinni. Itse olen todennut, että raskaat, paksumpaa materiaalia olevat vuoat saattavat aiheuttaa lässähtämisen. Minullakin on näin tapahtunut. Et varmaan uunia kuitenkaan avannut välissä?
Ei toimi ei. Puolen tunnin jälkeen lässähtää ja pahasti. Kaikki tehty kuten ohjeistettu. Harmi..
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Soili: pahoittelut – kysymyksesi oli livahtanut ohi silmien. Vuokasi on hieman pienempi, joten voit skaalata reseptin määriä muuntotyökalulla aineksia hieman pienemmiksi. Täällä voi hakea kertoimen: https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot