Jonkin aikaa sitten tein tällaisen vastaavan leivän/piirakan porotäytteellä. Jo tuolloin ajattelin, että olisipa kiva kokeilla myös lohitäytettä. Nämä olisivat hyvä pari kahvipöydässäkin: sama pohja mutta eri täytteet. Tein tähän lohiversioon kuitenkin vähän erilaisen pohjan, ilman perunasosejauhetta. Perunasosejauhe antoi pohjaan enemmän makua, mutta toisaalta tästä pohjasta tuli kuohkeampi.

Valmistuksessa kinkkisin kohta on täytetyn piiraan nostaminen ehjänä leivinpaperille paistamista varten. Vinkkinä annankin, että kaulimisvaiheen voi tehdä myös leivinpaperin päällä ja kun leipä on valmis, leikata leivinpaperia sen verran, että kumpikin leipä mahtuu pellille. Toinen vaihtoehto on leivinpaperin päälle nosto ennen täyttämistä.