Kinuski on ihanan makea kakunkuorrute, Kinuskikissan lempiherkku! Kinuskin valmistaminen on yksinkertaista, mutta siinä on omat pikku niksinsä. Toivottavasti tästä ohjeesta on apua sudenkuoppien välttelyssä.
Omat kokemukseni voisi tiivistää siten, että kinuskin tekemisessä onnistuu, jos a) ottaa kinuskin oikeaan aikaan pois liedeltä b) käyttää oikeaa kermaa c) ei aikaile liikaa kinuskin kaatamisessa kakun päälle.
Varmin lopputulos syntyy aitoa kuohukermaa käyttämällä (myös laktoositon kuohukerma käy) – en lupaa, että ohje on suoraan sovellettavissa muihin kermoihin. Toiset ovat onnistuneet myös vispikerman kanssa. Maidottomat tuotteet ovat asia erikseen, niistä löydät tietoa Lue lisää -kohdan linkistä.
Heitukka: onpas erikoista! Teitkö ihan ohjeen mukaan? Muuttuuko kinuskin rakenne keittämisen aikana (ohjeessa on mainittu muitakin keinoja kinuskin arvioimiseen)? Miten olet sitten toiminut 20 minuutin jälkeen? Vinkiksi voisin antaa sen, että kinuski valmistuu nopeammin, jos keittää sitä laakeammassa astiassa. Ja kiehumiskuumuus vaikuttaa merkittävästi. Voi antaa kiehua ja kuohua reippaasti, kunhan vahtii, ettei kiehu yli.