Vaahtokarkkikoristeet

Nämä syksyiset koristeet valmistuvat Väiski- ja Ässä Pehmix -merkkisistä vaahtokarkeista. Ensin mainituista tulee sienen kanta ja jälkimmäisistä hattu.

Valitse Väiski-pussista sileäpintaisia vaahtokarkkeja. Halutessasi peittää vaahtokarkkien hennot pastellisävyt voit sivellä pintaan tomuväriä. Tässä on käytetty valkoista tomuväriä.

Sienien hattuja varten valitse Ässä Pehmix -pussista haluamasi värisiä ja mielellään jo valmiiksi mahdollisimman pyöreän muotoisia (esim. sydän, risti tai pata) vaahtokarkkeja. Hatut muotoutuvat paremmin, kun käytät niitä hetken aikaa uunissa. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Ripottele leivinpaperin päälle tomusokeria ja laita vaahtokarkit uuniin n. 2 minuutiksi. Ole valmiina patalapun kanssa, sillä vaahtokarkkien pinta tummuu hetkessä. Ota uunista, kun vaahtokarkit ovat ”turvonneet” hieman. Paina lusikalla vaahtokarkkeja siten, että ne leviävät hieman ja alkuperäinen muoto pyöristyy. Jos vaahtokarkki ei ole riittävän pehmeä eli ei anna periksi lusikan alla, laita vielä hetkeksi takaisin uuniin. Kun olet litistänyt vaahtokarkit, anna niiden jäähtyä.

Käännä jäähtyneet vaahtokarkit ympäri. Siloita sormellasi kääntöpuolen pinta ja sivele siihen halutessasi tomuväriä. Kivan näköisiä sieniä syntyy laittamalla hatun keskiosaan tummempaa sävyä, tässä esimerkissä hentoisesti vihreää.

Leikkaa kannaksi tulevasta vaahtokarkista hieman pituutta pois. Paina hattu kiinni tähän leikkuupintaan. Sieni on valmis! Jos sommittelet sienirykelmän, tee eri korkuisia sieniä – näin saat aidomman vaikutelman. Kiinnittäessäsi sieniä kakkuun voit käyttää apuna kaupan sokerikuorrutetta.