16.07.2009   41 kommenttia Kategoria: Kevyet herkut,  Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Täytetty poroleipä


poroleipa

Löysin HyväTerveys-lehdestä houkuttelevan kuuloisen täytetyn leivän ohjeen, jota hieman muuntelin. Leivästä tuli tosi maukasta ja mielestäni se on näyttävän näköinen ja erilaisuudessaan virkistävä suolapala. Tarjoaisin tätä kahvipöydässä suolaisen piirakan asemesta tai ruoan lisukkeena. Rasvaton taikina on kevyempi vaihtoehto kuin tavalliset piirakkapohjat. Sen takia osoitan ohjeen myös Kevyet herkut -osioon. Ohjetta voi keventää lisääkin korvaamalla osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla ja käyttämällä kevyintä mahdollista (2 % rasvaa) tuorejuustoa.

Vinkki: Valitse kananmunaton perunasosejauhe, niin saat piiraasta täysin munattoman.

2 isoa tai 13 pientä leipää (ympyrämuotin halkaisija noin 9 cm)

Kevyempi poropiiras

Taikina:
3 dl (rasvatonta) maitoa
½ pkt (25 g) hiivaa
¼ tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 ½ dl kauraleseitä
1 ps (n. 1 dl) perunasosejauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 punasipuli
100 g kylmäsavuporoa
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja

Pohjan päälle:
100 g valkosipulituorejuustoa

Pinnalle:
¼ tl cayennepippuria
2 rkl (tuoretta) timjamia


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet, perunasosejauhe ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa sipuli siivuiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuullota kasviksia öljytilkassa n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Hienonna poro ja yhdistä kasvisten kanssa.

Kauli taikinasta kaksi soikion muotoista levyä. Sivele pinnalle valkosipulituorejuustoa. Levitä keskiosaan täyte. Silppua täytteen päälle timjamia ja ripottele cayennepippuri. Käännä levyn reunoja hieman sisäänpäin ja taita ne sitten keskiosaa kohti siten, että reuna tulee hieman täytteen päälle. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Painele reunoihin sormilla ryppyjä karjalanpiirakan tyyliin. Kohota liinan alla 5 – 10 minuuttia.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Mikäli leivän reunat uhkaavat tummua uunissa liikaa, suojaa pinta foliolla.

poroleipa_1 poroleipa_1
poroleipa_3 poroleipa_4
poroleipa_5 poroleipa_6
poroleipa_7 poroleipa_8

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat