raparperipiirakka-baileysvaahdolla

Joskus kannattaa kokeilla asioita silläkin uhalla, että pitää onnistumisen todennäköisyyttä minimaalisen pienenä. Baileysin makuinen pursotuskerma – siitä olin haaveillut pitkään. Ainahan varoitellaan, ettei kerman joukkoon saa joutua pisaraakaan muuta nestettä, vatkaimien on oltava putipuhtaita jne., muutoin vaahtoutuminen ei onnistu. Siksi olin vakuuttunut, että lorauttaessani Baileys-likööriä kuohukerman joukkoon tuhoaisin sen vaahtoutumisominaisuuden. En silti malttanut olla testaamatta. Ja hihhii – vaahdostahan tuli täydellistä! Raikkaan raparperin kanssa tämä on makuhermoja hemmotteleva yhdistelmä. Mihin muuhun Baileys-vaahdon voisi yhdistää? Muffinssien kuorrutteeksi, täytekakun pursotukseksi…? Tähän palaamme vielä. 🙂

Vinkki: Kinuskikissa-Iloleipuri-sarjan tuotteet ovat kesäkuun ajan myynnissä Citymarketeissa kautta maan. Vuoat kuuluvat myös Toivepuodin vakiovalikoimaan.

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
500 g raparperia
1 ½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Baileys-vaahto:
3 dl kuohukermaa
¾ dl Baileys-kermalikööriä
1 rkl tomusokeria

Lisäksi:
Kinuskikissa & Iloleipuri -tuotesarjan irtopohjainen sydänvuoka


Vinkki: Laita pursotukseen tarvittava likööri ajoissa jääkaappiin, jotta se on vaahdotusvaiheessa kylmää.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun sydänvuoan pohjalle ja reunoille.

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe

Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros. Leikkaa ½ cm:n paksuisiksi paloiksi. Yhdistä sokeri ja perunajauhot ja lisää raparperipalojen joukkoon. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle. (Voit  käyttää myös pyöreää 24 cm:n vuokaa.)

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-2

Laita irtopohjavuoan ympärille alumiinifoliosta muotoiltu suoja. Näin paiston aikana mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia.

Paista piirakkaa 200 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kermapursotusta.

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-3

Mittaa kulhoon kuohukerma, kylmä Baileys ja tomusokeri. Vatkaa vaahdoksi.

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-4 raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-5

Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota vaahto piirakan reunoille paksuksi kerrokseksi.

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-6

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small