09.01.2009   40 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Pähkinäsuklaapullat


Pullaa pähkinäsuklaan ystäville! Idea pähkinäsuklaasta pullan täytteenä tuli aikanaan Pirkka-lehdestä. Mehevää ja herkullista, kun haluaa vaihtelua tavalliselle kanelipullalle.

Suklaa-täytepullat

Taikina:
5 dl kevytmaitoa
1 pkt (50 g) hiivaa
2 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voi- tai margariinisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte:
4 dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)

Pinnalle:
1 muna
(raesokeria)


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä käsin (tai alkuun puuhaarukalla) sekoittaen. Sekoita taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot. Kohota n. 45 min.

Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Vaivaa ensin ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 25 x 85 cm kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle puolet pähkinäsuklaalevitteestä (2 dl).

Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa 2 cm paksuiksi paloiksi. Nosta kierteet pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min. Voitele munalla.

Paista 200 asteessa n. 8 min.






Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat