Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Liinukka

22.3.2017

Nimimerkki:

liinukka

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo liinukka

Kuka olet?

Olen 37-vuotias viittä vaille valmis leipuri-kondiittori Etelä-Suomesta. Harrastan musiikkia, teatteria ja show-tanssia. Tykkään myös lukemisesta ja kirjoitan blogia.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Olen asunut Ranskassa parikymppisenä, missä ruoanlaiton ja leivonnan arvostus on viety huippuunsa. Luulen, että innostukseni on perua siltä ajalta.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon joskus kolmekin kertaa viikossa, toisinaan taas saattaa mennä kuukausi etten leivo mitään. Innostus saattaa lähteä vaikka jostain uudesta tuotteesta, jonka näen kaupassa. Olen myös pienestä asti tutkinut ahkerasti leivontakirjallisuutta, mistä voi myös saada inspiraation. Tykkään paljon matkustelusta ja leipomossani onkin paljon reseptejä, joihin olen saanut inspiraation matkoilla.

Suosikkiraaka-aineesi?

Tykkään sitrushedelmistä, manteleista ja pähkinöistä, esimerkiksi kookospähkinästä.

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Tykkään tehdä juustokakkuja.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Yläasteikäisenä yritin tehdä sokerikakkupohjaa, mutta unohdin taikinasta vehnäjauhot. Lopputulos muistutti makeaa pannukakkua. Nyt se jo naurattaa, vaikka silloin se ei ollutkaan hauskaa.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Tykkään suomalaisista klassikoista, kuten mokkapaloista, mutta myös monista eksoottisemmista leivonnaisista. Ystäväni opetti minua kerran tekemään baklavaa. Se oli myös hyvää.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Olin vaihto-oppilaana Japanissa ja minut oli kutsuttu juhliin. Päätimme kaverini kanssa valmistaa sinne ranskalaisen suklaakakun. Valitettavasti vuoka, johon teimme kakun, oli muovia ja suli uunissa, jolloin koko kakusta tuli syömäkelvotonta.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Täytekakkujen koristelussa en ole vielä niin hyvä kuin haluaisin olla.

Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Henkireikä

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Kinuskiyhteisö on jo nyt toimiva kokonaisuus. Olen joskus miettinyt, että olisi kiva tavata muita leipureita.

Nallakarhu kysyi sinulta: Jos saisit leipoa ihan kenelle tahansa henkilölle maailmassa, ihan mitä tahansa, niin kenelle leipoisit ja mitä?

Leivon mielelläni ulkomaalaisille ystävilleni jotain suomalaista.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Mikä on suosikkileivontakirjasi, jos sinulla on sellaista?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Portugalilainen appelsiinikakku oli ensimmäinen leivonnainen, jonka reseptin julkaisin leipomossani. Olin valtavan hämmästynyt, kun se keräsi kymmeniä tuhansia käyntejä muutamassa päivässä.

Kommentit (5)

Kinuskikissa
28.3.2017 11:11

Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti. Toivotan sinulle iloista kevään jatkoa ja onnistuneita leipomuksia myös jatkoon! 🙂

liinukka
Kinuskileipomo liinukka
25.3.2017 17:18

Hei Kinuskiemo, Mari-Johanna ja Maris! Kiitos kommenteistanne, oli kiva lukea niitä. Tykkään tosiaan ottaa leipomiseeni vaikutteita eri maista. Suuri unelmani olisi päästä leivontakurssille / työharjoitteluun ulkomailla, toivottavasti se vielä joskus toteutuu. Hyvää kevään jatkoa kaikille kinuskeille!

maris
Kinuskileipomo maris
24.3.2017 16:34

Moikka liinukka! Leipomustesi kautta minulle oli muodostunut sinusta kuva varsinaisena maailmanmatkaajana. Ja tämä esittelysi osoitti mielikuvani oikeaksi. Minusta on tosi hienoa, että perinteisempien suomalaisten leivonnaisten ohella tuot esille muiden maiden ja kulttuurien leivonnaisia. Ne tuovat aina hyvällä tavalla piristävää vaihtelua ja ovat mielenkiintoisia.

Tosi mukavaa oli lukea sinusta enemmän! Voimia loppuopintoihisi ja aurinkoista kevättä!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
24.3.2017 06:56

Hei liinukka! Kivaa että sinäkin tulit meille muille esittäytymään ja ajatuksistasi kertomaan! 🙂
Voi,Ranska on yksi lempimaitani, olen siellä kahdesti käynyt, enkä kyllä ihmettele, mikäli leipomus kärpänen on sinua siellä puraissut.Aivan upea maa upeine herkkuineen.
Kinuskiemon tavoin, minua alkoi hymyilyttää nuo sinun keittiö kommellukset. Tekevälle sattuu, on tapana sanoa, ja niinhän se juuri on.
Mutta niistä oppii ja hyvä niin! 🙂
Itse olen samaa mieltä kanssasi,että varmasti olisi mukava vielä jonain päivänä tavata, täällä sivustolla vaihtaa ajatuksia niin monen kanssa, niin olisi mukavaa nähdä vaikka ihan livenäkin.

Jos minä vaihtaisin nyt ammattia, se olisi kyllä ehdottomasti tuo leipuri kondiittori. Mutta, silloin nuorena tyttönä ajattelin toisin. Ja ihana työhän minulla onkin, ei valittamista.Mutta voi, toisaalta, olispa ihana opetella kaikki päivät jotain leivontaan liittyvää.
Siispä nauti viimeisistä metreistä opiskelun parissa ja kevään tulosta myös!
Täällä sivustolla taas törmäillään! 🙂

Kinuskiemo
22.3.2017 14:53

Hei ja tervehdys sinulle, liinukka! Kiitos, että tulit kertomaan nimimerkkisi taustoja. Nyt tunnut vielä entistäkin tutummalta. 🙂 Leipomosi tyylikkäät ja herkulliset tuotokset tunnetaan, ne ovat saaneet sivustolla ihailua ja kiitosta. Eikä suotta, sinulla on ammattikoulutuksen mukainen taito ja tietämys. Hauska, että olet tallentanut myös Galleriaan isot määrät houkuttelevia kuvia, tunnelmalliset jouluaiheiset piparkakkuleivonnaiset monien muiden joukossa.

Hymyilytti tuo pidemmän ajan takainen sokerikakkuprojekti. Se on vain miltei jokaiselle leipojalle tuttu tilanne. Alkutaipaleella on niin tavallista, että reseptin jonkin aineen kohdalla on silmän sokea piste, ja jonkinasteinen katastrofihan siitä on usein seurauksena. Aika oleellinen aine jäi sinulta sokerikakusta siinä touhutessa rannalle, jauhot! Melkein kuin hiiva pullataikinasta. Tuolle Japanin kakulle ei oikein uskaltanut edes jälkikäteen hymyillä. Oli se varmasti sillä hetkellä teille aika iso kauhistus.

Onnea ja menestystä sinulle opintojen loppumetreillä! Hienoa, että leivonta-ala on sinulle todella tärkeä, enemmän kuin vain harrastus.

Ihanaa, että olet täällä Kinuskikissan joukoissa! 🙂
Ollaan kuulolla, vaihdetaan leivontakuulumisia maukkaissa merkeissä kommentein, reseptein ja kuvin.

Hyvää kevään odotusta sinulle!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa