28.9.2014
AINEKSET
Ohjeesta tulee noin 30 raviolia (riippuen niiden koosta)
Pastataikina
120 g Durumvehnäjauhoja
40 g sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
ripaus suolaa
1 muna
Täyte
1dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
10 g Lakritsijuurijauhetta (Utekram)
80 g maustamatonta tuorejuustoa
Sitruuna-tuorejuustokastike
100 g tuorejuustoa
1 sitruunan mehu
70g tomusokeria
Aloita pastataikinan teko sekoittamalla kulhossa jauhot, sokeri, suola ja sitruunankuoriraaste. Tee keskelle kuoppa ja riko muna siihen, ala pikkuhiljaa sekoittamaan jauhoseosta munan kanssa sekaisin kunnes muodostuu taikina. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sopivan kimmoisaa, yleensä tähän menee noin 10min. Mikäli taikina tuntuu liian löysältä tai tahmealta, lisää durumjauhoja. Itse sain lisätä jauhoja jonkin verran tässä vaiheessa. Kääri valmis taikina kelmuun ja laita vetäytymään jääkaappiin vähintään tunniksi.
Täytettä varten paloittele valkosuklaa ja laita kerma kattilaan. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle, sekoita kunnes seos on täysin tasaista. Lisää lakritsijauhe ja jäähdytä. Lisää tuorejuusto jäähdytettyyn täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. (Laita täyte pursotinpussiin)
Ota pastataikina ja käytä pastakonetta saadaksesi ohuen taikinalevyn. Mikäli sinulla ei ole pastakonetta käytössäsi, voit myös käyttää kaulinta, joskin tämä voi olla hieman työläämpää. Taikina kannattaa jakaa kahteen osaan, jolloin käsittely on helpompaa. Pastakoneella toiseksi ohuimmalle säädettynä tulee sopivan paksuista, kaulia saa todennäköisesti niin ohutta kun vaan saa tehtyä.
Kun sinulla on valmiina pitkää pastataikinalevyä, ota pätkä ja voitele se vedellä. Pursota levylle tasaisin välein täytettä n. reilu teelusikallinen. Ota toinen taikinalevyn pätkä ja asettele se varoen edellisen päälle. Painele huolella täytenokareiden ympäriltä ja pyri siihen, ettei taikinataskuihin jäisi ilmaa. Leikkaa sitten molemmat reunat tasaiseksi ja raviolit irti toisistaan. Tarvittaessa voit hieman tasata vielä reunoja. Nostele valmiit raviolit durumjauholla jauhotetun leivinpaperin päälle. Tee loputkin raviolit samaan tapaan. Ylijäämätaikinan saa kaulittua levyksi, lisää hieman vettä jos jauhoa on niin paljon, ettei taikinaroippeet tartu muuten kunnolla.
Valmista kastike. Purista sitruunasta mehu tuorejuuston joukkoon. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää sokeria jos haluat lisää makeutta. Anna vetäytyä hetki ennen käyttöä.
Laita pastavesi kiehumaan. Laske raviolit kattilaan kun vesi kiehuu. Keittoaika on 3 minuuttia (riippuu taikinalevyn paksuudesta, jos et ole varma koittamalla/maistamalla tietää onko jo kypsää), tämän jälkeen kaada vesi pois. Tarjoile lämpimänä sitruuna-tuorejuustokastikkeen kera ja raasta koristeeksi (”juustoraasteeksi”) valkosuklaata.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Huippuhienoa työtä olet tehnyt! Nostan hattua. 🙂