Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Espresso-PlumCake

22.3.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_600x600.jpg

250 g jauhoja

120 g sokeria

3 kananmunaa

2 dl turkkilaista jogurttia

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl espressopuruja

Tomusokeria koristeluun

Noin 12 annosta: 

Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri oikein kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää vaahtoon jogurtti ja jatka vatkaamista.

Lisää siivilöity jauho joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina kahteen osaan.

Jätä toinen osa kuitenkin vatkauskulhoon.

Lisää espressopurut ja vatkaa uudestaan hetken.

Käytä isoa leipävuokaa. Voitele vuoka vuokasprayllä.

Kaada taikinat vuorotelleen vähän kerrallaan monta kertaa. Tee lisää kuvioita haarukalla.

Paista uunissa 180 astetta noin 50 minuuttia.

Takina kohoaa kauniisti keskeltä ja lopuksi repeaa.

Se kuuluukin repeää niin muodostuu kiva kuvio päälle josta näkee vähän sisustaa.

Kokeile 50 min kohdilla hammastukulla kakun kypsyyttä.

Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä hetken.

Ota kakku vuoasta pois ja ripottele päälle paljon tomusokeria.

Nauti vielä kun kakku on hieman lämpöinen sisiältä!

Säilyy muovipussussa muutama päivä. Makukin paranee <3

 

Ainesosat

KahviVanilja

Kategoriat

KahvikakutKlassikot

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (2)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
24.3.2017 17:10

Yleensä PlumCake on aina ollut yksivärinen tai sitten suklaa/maku kohta vaan päällä keskellä. Halusin silti jotain erilaista 😛 Ei voi sanoa että on ainakaan supermakea mutta kostea ja kuohkea on <3

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
23.3.2017 07:19

kuulostaa hyvältä! Minulla tuli ensimmäisenä kuvasta mieleen supisuomalainen tiikerikakku koska kakussasi on kahta väriä raitoja! 🙂
Varmasti kyllä kokeilemisen arvoinen, ja kiva on tuo erilainen muoto. Eipä tarvitse aina tällaisia kakkuja perinteiseen vuokaan tehdä!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa