22.3.2017
250 g jauhoja
120 g sokeria
3 kananmunaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl espressopuruja
Tomusokeria koristeluun
Noin 12 annosta:
Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri oikein kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon jogurtti ja jatka vatkaamista.
Lisää siivilöity jauho joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen osaan.
Jätä toinen osa kuitenkin vatkauskulhoon.
Lisää espressopurut ja vatkaa uudestaan hetken.
Käytä isoa leipävuokaa. Voitele vuoka vuokasprayllä.
Kaada taikinat vuorotelleen vähän kerrallaan monta kertaa. Tee lisää kuvioita haarukalla.
Paista uunissa 180 astetta noin 50 minuuttia.
Takina kohoaa kauniisti keskeltä ja lopuksi repeaa.
Se kuuluukin repeää niin muodostuu kiva kuvio päälle josta näkee vähän sisustaa.
Kokeile 50 min kohdilla hammastukulla kakun kypsyyttä.
Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä hetken.
Ota kakku vuoasta pois ja ripottele päälle paljon tomusokeria.
Nauti vielä kun kakku on hieman lämpöinen sisiältä!
Säilyy muovipussussa muutama päivä. Makukin paranee <3
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Yleensä PlumCake on aina ollut yksivärinen tai sitten suklaa/maku kohta vaan päällä keskellä. Halusin silti jotain erilaista 😛 Ei voi sanoa että on ainakaan supermakea mutta kostea ja kuohkea on <3