4.1.2016
Pohjaan:
500g ruispiirakka taikinaa
tai
2 dl jauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
150 g voita
1/2 vettä
Täyte:
300g kinkkua (iso kokonainen pala)
1/2 pieni purjo
5-6 kirsikkatomaattia
150g mustapippuri-tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
Tuoretta persiljaa
Permesaania
Suolaa
6:lle
Sekoita kulhossa taikinat. Lisää kylmä voi ja sekoita käsillä kaiken hyvin nopeasti. Lisää vettä ja vaivaa kunnon napakka ja sileä taikina. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 min.
Sillä aikaa pilko pieneksi paloiksi kinkku, viipaloi ohueksi purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit puoleksi.
Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päällä (vuon kokoiseksi + 3cm joka puolelta reunoille).
Käännä paperi ylösalasin niin että taikina on alapuolella ja siirrä öljyttyyn ja jauhottuun vuokaan.
Paina taikina kunnolla pohjaan joka puolelta paperin avulla. Ota paperi varovasti pois.
Tee taikinaan reikiä haarukalla niin että kyspyy kunnolla ja ei jää pehmeäksi.
Sekoita kulhossa kunnolla kananmunat, ruokakerma, mustapippuri tuorejuusto, kinkku, purjo, tomaatit, suola ja persilja.
Kaada seos piirakkataikinan päälle ja tasoita.
Nipistä taikinan reunat sisäänpäin niin että muodostuu kaunos kehys.
Raasta tuoretta parmesaania pinnalle.
Paista uunissa 200 astetta noin 45-50 min (riippuu kuinka paksu piirakka on).
Piirakka on valmis kun pinta on kaunis ruskea.
Anna levätä 5min ja tarjoile lämpimänä! Nam!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Onnistu kyllä hyvin ja tuhti ja maukas! Iso annos niin töihin vaan evääksi! 🙂