Kinuskileipomo Tecn0Crat

Kategoria: Täytekakut Nähty 451 kertaa
 
13.07.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMarianne-Kakku 12-15 hengelle


Reseptin tarjoaa:Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon

 

Upotustekniikka sokerimassalla

 

 

Pohja

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½  tl leivinjauhetta

Kostutus

2 dl maitoa
 1 tl vaniljasokeria

 Täyte
 5 dl kuohukermaa
 150 g valkosuklaata
 300 g vaniljarahkaa
 ½ dl vaniljakreemijauhetta
 1 ps (150 g) Marianne-rouhetta 


Kuorrutus 
500 g valkoista sokerimassaa
 250 g Punaista sokerimassaa 




Valmistusohje 


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Kaada taikina pellille
(30 x 38 cm) leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Anna pohjan
jäähtyä.

Sekoita kostuke yhdistämällä maito ja vaniljasokeri.


Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (noin 250 W). Yhdistä suklaasula ja vaniljarahka ja sekoita ne kermavaahdon ne
kermavaahdon joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe ja Marianne-rouhe.

Leikkaa pohjalevystä kolme suorakaiteen muotoista palaa. Yksi pohjalevy voi olla muita hieman pienempi.

Laita tarjoilulautaselle pohjapala ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle täytettä.Tee seuraava kerros samalla tavalla. Laita päällimmäiseksi muita
pienempi pohjapala ja kostuta. Levitä loput täytteestä kauttaaltaan kakun pinnalle ja tasoittele lastalla painellen jotta kakun muoto pyöristyy.

Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään noin 3 tunniksi.

Valmistele kakun kuorrutukseksi tuleva sokerimassalevy upotuskuviontitekniikalla alla olevilla ohjeilla.



Nosta puna-valkoraidallinen levy kakun päälle ja muotoile sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen kuorrute pois alareunasta. Tee jäämäpaloista päihin karkin
käärepaperin päätyjä muistuttavat sykeröt.564

Vaikeusaste: Vaativampi