Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo sofia

Suklaakakku

3.7.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18372_DSC_0924_600x600.jpg

POHJA:
– 4 munaa
– 1 1/2dl sokeria
– 1dl vehnäjauhoja
– 1dl perunajauhoja
– 1tl leivinjauhetta
– 2-3tl kaakaojauhetta

TÄYTE:
– 4 liivatelehteä
– 1 1/4prk kuohukermaa
– 250g mascarponea
– 250g tummaasuklaata
– 3/4dl sokeria
– 2 munaa
2/4dl vahvaa kahvia

PÄÄLLYS: Valkosta vaahtokarkkimassaa ja punaista sokkerimassaa

OHJE:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele ja jouhoita irtopohjavuoka (halkaisija 24cm) Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.  Sekoita kuivat aineet keskenään. Ja sekoita ne hyvin munavaahdon sekaan. Kaada takina vuokaan ja paista sitä noin 30-35 min uunin alatasossa. Ota kakku pois vuosta ja anna jähtyä.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa varovasti tai vesihauteessa ja sekoita hieman jäähtynyt sulasuklaa mascarponen joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kerma, mascarpone ja munavaahto ja sekoita tasaiseksi. Laita liivatelehdet kuumaan kahviin ja sekoita kahvia niin kauan kunnes liivatelehdet on täysin sulanut siihen. Kaada liivatelehdet ohuena nauhana täytteen sekaan. Vuoraa irtopohja vuoka kalmulla niin  että sitä on joka puolella vuokaa ja jonkun verran yli reunojenkin. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kerrokset esim. maidolla tai kahvilla. Jaa täyte kahteen osaan ja täytä pohja. Kun olet laittanut viimeisen kerroksen taita yli
määrinne kelmu reunoilta kakun määlle ja ota vielä lisää kelmua ja peita kakku sillä. Laita kakku jää kaappiin noin viideksi tunniksi, mutta kannattaa pitää yön yli.

Päälle: voit tehä kakun ja massojen väliin voikreemin, mutta se ei ole pakollinen. Jauhoita pöytä tomusokerilla ja kaulitse massa noin sentin paksuiseksi. Kääri kaulittu massa varovasti kaulimen päälle ja rullaa se sitten varovasti kakun päälle. Silota reunat ja leikkaa ylimääräinen massa pois. Koristeita voit tehdä omien taitojesi mukaan ja massa voi tietenki olla jonkun muun värinen kuin valkoinen, päätös on sinun.

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäTäytekakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18372_DSC_0924_400x400.jpgsofiaSuklaakakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa