Kinuskileipomo Sokeriruusu

Kategoria: Jälkiruoat,  Kesä,  Klassikot,  Leivokset,  Muuta makeaa,  Rippijuhlat,  Ylioppilasjuhlat,  Ystävänpäivä Nähty 426 kertaa
 
03.07.2018
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Vadelma macaron


Tuo iki ihana hankaluuksiakin tuottava leivonnainen, mutta tässä resepti jonka olen hyväksi kokenut.

Pari pellilllistä, koosta riippuen  50-60 kpl, puntari pitää olla.

140g valkuaista
60g sokeria
140g+185g tomusokeria=325g
185g mantelijauhoa
vaalean pun pastaväriä
muutamia ripauksia vadelmajauhoa, jos laitat enemmän ota mantelijauhon määrästä pois.

Täyte:

1 prk vadelmatuorejuustoa
1tl rkl lemon curdia
hieman vadelmajauhoa
notkista vatkatulla vispillä , sen verran että pystyy pursottaa.

-valkuaiset kovaksi vaahdoksi
-sekoita yhteen sokeri ja 140g tomusokeria
-vatkaa sokeriseos marenkiin
-sekoita puhtaassa kulhossa 185g tomusokeria ja mantelijauhot
-siivilöi seos marenkiin
-lisää vadelmajauhe ja pastaväriä muutama tippa
-kääntele seosta (turhasta varovaisuudesta ei hyötyä) Joku kondiittori on neuvonut että seos pitäisi litistää kulhon reunoja myöten, joten turha yrittää säilyttää vaahtomaisuutta. Taikina löystyy työstäessä ja kun nostat nuolijalla taikinaa ylös kuvion pitäisi kadota muutamien sekuntien kuluessa kun tippuu takas kulhoon.

Uuni 150 astetta
-pyöreä pienehkö tylla pursotinpussiin
-pellin päälle joko leivinpaperia tai silikoninen kestoalusta
-pursota halutun kokoisia pyörylöitä
-anna levätä huoneenlämmössä 30-45 min, kokeile koska pinnasta ei tartu mitään sormeen.
-uuniin keskitasolle tai kiertoilma jos teet 2 pellillstä samaan aikaan
-paista n.10-12min
-ota macaronkiekot vasta jäähdyttyään pois pelliltä

Tee täyte ja kasaa