3.7.2018
Pari pellilllistä, koosta riippuen 50-60 kpl, puntari pitää olla.
140g valkuaista
60g sokeria
140g+185g tomusokeria=325g
185g mantelijauhoa
vaalean pun pastaväriä
muutamia ripauksia vadelmajauhoa, jos laitat enemmän ota mantelijauhon määrästä pois.
Täyte:
1 prk vadelmatuorejuustoa
1tl rkl lemon curdia
hieman vadelmajauhoa
notkista vatkatulla vispillä , sen verran että pystyy pursottaa.
-valkuaiset kovaksi vaahdoksi
-sekoita yhteen sokeri ja 140g tomusokeria
-vatkaa sokeriseos marenkiin
-sekoita puhtaassa kulhossa 185g tomusokeria ja mantelijauhot
-siivilöi seos marenkiin
-lisää vadelmajauhe ja pastaväriä muutama tippa
-kääntele seosta (turhasta varovaisuudesta ei hyötyä) Joku kondiittori on neuvonut että seos pitäisi litistää kulhon reunoja myöten, joten turha yrittää säilyttää vaahtomaisuutta. Taikina löystyy työstäessä ja kun nostat nuolijalla taikinaa ylös kuvion pitäisi kadota muutamien sekuntien kuluessa kun tippuu takas kulhoon.
Uuni 150 astetta
-pyöreä pienehkö tylla pursotinpussiin
-pellin päälle joko leivinpaperia tai silikoninen kestoalusta
-pursota halutun kokoisia pyörylöitä
-anna levätä huoneenlämmössä 30-45 min, kokeile koska pinnasta ei tartu mitään sormeen.
-uuniin keskitasolle tai kiertoilma jos teet 2 pellillstä samaan aikaan
-paista n.10-12min
-ota macaronkiekot vasta jäähdyttyään pois pelliltä
Tee täyte ja kasaa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitoksia kaikille kommenteistanne