22.12.2016
Jos rusinoille halutaan kunnon rommin maku, liota niitä 1 vuorokausi rommissa.
Nyt ei ollut siihen mahdollisuutta joten laitoin sen liemeen. Vähensin reseptistä voita, koska muistin laitettuani 200g että mantelijauho ei vedä rasvaa ( mutta ei makua haitannu varsinkaan jääkapissa olon jälkeen)
2 munaa
160 g voita
2 dl gluteenittomia jauhoja ( Sempper fin mix)
1,5 dl mantelijauhoa ( hieman rakennetta mantelilla)
0,5 dl riisijauhoa
1,5 tl leivinjauhoa
0,5 tl soodaa
100 g rusinaa
10 taatelia
1 dl sokeria
3 rkl tummaa muscovado sokeria
200g vaniljatuorejuustoa
hieman reilu desi vispiä
4 korkillista rommia
1,5 dl vettä
Ota voi hyvissä ajoin lämpenemään.
Tee jauhoseos valmiiksi.
Sekoita vispi ja tuorejuusto keskenään johonkin kulhoon.
Kattilaan 1,5 dl vettä sekä rusinat, 2 korkillista rommia, taatelit sekä sokerit.
Keitä miedolla lämmöllä sen verran että rusinat ja taatelit pehmenee, kun ovat pehmenneet laita voi joukkoon, sekoittele tasaiseksi, kaada vatkauskulhoon. Lisää tässä välissä loppu rommi ja sekoita.
Riko kulhoon 1 kananmuna kerrallaan ja vatkaa välissä ( voi olla sähkövatkain).
Kaada tuorejuustoseos kulhoon ja vatkaa.
Kaada jauhoseosta 3 erässä ja vatkaa välillä.
Voitele vuoka ja laita hieman sekä mantelijauhoa että tummaa kaakaojauhoa niin ei pinta tule liian vaaleaksi.
175 astetta 1 h , alatasolla
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä